Fără categorie

Ioan Popa, a gyümölcstermesztő, aki beleszeretett a homoktövisbe, a Tărâmul Eroilor kilencedik epizódjának főszereplője!

A gyümölcstermesztés mindenekelőtt a hűségről szól. Szoros kapcsolatot képvisel a múlttal, kihívást jelent a jelenben és harci tervet a jövőre nézve. Minden szakasznak megvan a maga szerepe a romániai gyümölcstermelő fejlődésében. Minden időszak tanít, örömérzetet és csalódásokat szabadít fel, de végül eredményt hoz.

A múlt a gyümölcstermesztés első lépéseit, egy életen át tartó szerelmi történet kialakulását jelenti. A gyümölcstermesztés iránti szenvedélyt nehéz, talán lehetetlen kioltani, függetlenül attól, hogy a gazda más nyomdokaiba léve vagy önerőből kezd bele ebbe a tevékenységbe.

A Fehér megyei Hosszútelke (Doștat) község Buzd (Boz) falvában élő Ioan Popa középiskolás korában szeretett bele a gyümölcstermesztésbe. Már 34 éve dolgozik megszakítás nélkül a gyümölcsösében. És nem gondol a leállásra. Minden évben azért küzd, hogy jó gyümölcsöt biztosítson ügyfeleinek, családjának pedig megélhetést. A Syngenta és az Agrointeligența – BT Video csoport filmes médiaprojektet indít, amely bemutatja az ilyen igazi, modern hősöket.

Ioan Popa reggeltől estig a gyümölcsösben van. Hallani sem akar az irodai munkáról. Csak akkor megy oda, amikor adminisztratív feladatai vannak. Élete egyébként a gyümölcsösben zajlik, ahol a fákat gondozza. Az ő nagy szerelme az alma. Neveli, betakarítja, de levet is présel belőle.

Az elmúlt években a homoktövisre esküdött, amely szerinte a jövő növénye. Meg akarja győzni vásárlóit a homoktövis levének ízéről és jótékony hatásairól. A vállalat egyébként olyan gazdálkodókat támogat, akik számára a mezőgazdaság iránti szenvedély mindenek felett áll. Az innováció, az egészség, a teljesítmény és az intenzitás azok az értékek, amelyek a Syngentát irányítják a mezőgazdaság fejlődésében.