Fără categorie

Hírek Agrointeligența: A gazdákat érintő legfontosabb hírek, most magyar nyelven

Mezőgazdasági hírszolgáltatást indít magyar nyelven az Agrointeligența Csoport a Pro Economica Alapítvánnyal és az Agro-Mania online platformmal együttműködve, hirek.agrointel.ro címen.

„Örömmel tölt el, hogy megvalósítottuk ezt a projektet. E siker ismét bizonyítja az Agrointeligența Csoport képességét arra, hogy releváns és hatékony partnerségeket építsen ki a gazdák tájékoztatása és támogatása érdekében. Köszönöm a Pro Economica Alapítvány döntéshozóinak nyitottságát és bizalmát. Mi is lesz tulajdonképpen a Hírek Agrointeligența? Ez egy agrointel.ro-hoz tartozó oldal lesz, amelyben a magyar gazdák anyanyelvükön olvashatják a legfontosabb információkat mezőgazdasági témában.

És nem állunk meg itt, heti hírlevéllel bővítjük ki a hirek.agrointel.ro projektet, amelyben az Agro-Mania szolgáltatásait népszerűsítjük, és célzott médiakampányokat szervezünk a gazdák számára. Még egyszer bebizonyítjuk, hogy vezető szerepet töltünk be valamennyi gazdálkodó tájékoztatásában és támogatásában” mondta Vlad Macovei, az Agrointeligența Csoport elnöke.

„A Pro Economica Alapítvány fennállása óta több ezer gazdával és mezőgazdasági ágazatban dolgozó vállalkozóval volt szerencsénk találkozni. Sokat tanultunk mi is az ő tapasztalataikból, és sokat meséltek a nehézségeikről, valamint terveikről is. Úgy éreztük, hogy az erdélyi magyar gazdákhoz néha lassan és későn értek el az őket is érintő fontos, bukaresti döntésekkel kapcsolatos információk, hiányolták ők is azokat a lehetőségeket, amikor bele tudnak szólni ezek alakulásába.

Az Agro-Mania Expo szervezése során Vlad Macovei csapatáról és az általuk működtetett agrointel.ro oldalról kiderült, hogy mindezekben tudnak segíteni, hiszen náluk naprakész információk gyűlnek össze, és hatékonyan állnak ki a gazdák érdekeiért. Úgy éreztük, hogy ha mindez magyar nyelven is elérhető lesz, akkor nemcsak egy újabb hírportált hozunk létre, hanem egy érdekképviseleti szervezetet, ahol a romániai gazdák érdekeit tudjuk képviselni, nemzetiségtől függetlenül” nyilatkozta Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány elnöke.

Az Agrointeligențáról

A BRAT / SATI által mért adatok szerint az Agrointeligența Csoport a romániai mezőgazdasági sajtó élén áll, 2020-ban havonta átlag 1,5 millió olvasója volt. Az Agrointeligența Egyesület nevéhez fűződnek a romániai gazdálkodókat érintő legfontosabb információs kampányok.

A Pro Economica Alapítványról

A Pro Economica Alapítvány marosvásárhelyi székhellyel, Románia 16 megyéjében kíván olyan integrált gazdaságfejlesztési programot lebonyolítani, amelynek során a főbb hangsúlyt a mezőgazdasági és a turisztikai ágazatok fejlesztésére helyezi, hiszen ezek azok a területek, ahol versenyképes és fenntartható fejlődést lehet az átgondolt és hatékony támogatásokkal elérni.

Az Agro-Maniáról

A Pro Economica Alapítvány és partnerei 2019-ben szervezték meg az első mezőgazdasági expót Maros megyében. Az ok, ami elindította az Agro-Mania koncepció megszületését, az a megye és a régió kiemelkedő mezőgazdasági potenciáljának védelme. Meg szeretnénk erősíteni a már elkezdődött párbeszédet a mezőgazdaságot képviselők között, és nem utolsó sorban szeretnénk elérni ezen fórumok rendszeres bevezetését, amely a hagyományok által létrehozott szakértelmet mozgósítja és teszi hatékonyabbá.

Egy olyan minőségi fórumnak a létrehozása volt a cél, ahol a gazdák és szakemberek megoszthatják tapasztalataikat, választ kaphatnak kérdéseikre, és információt szerezhetnek a mezőgazdasági technológiák legfrissebb vívmányairól, illetve nem utolsó sorban elősegíthetjük a termékek hatékonyabb kereskedelmét.