Fără categorie

Előleg a támogatásokra. Az ellenőrzött gazdák felkerültek a kifizetési listára!

A távvezérléses ellenőrzés alatt álló mezőgazdasági termelők az Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) fizetési listáin! Az APIA vezetője, Adrian Pintea nyilatkozatai szerint befejezték az ellenőrzésének nagy részét, és sok gazdálkodót felvettek már a kifizetések fehér listájára!

„Az ellenőrzött dossziékat napi rendszerességgel felteszik a kifizetésre várók listájára. Jelenleg mintegy 60.000 iratcsomót kell átvizsgálni, de ismétlem, folyamatos a munka, így november 30-ig abszolút mindegyiket kifizetjük. Azok, akik nem kapják meg az előleget, az elszámolási lista élén lesznek” – magyarázta az APIA vezetője.

Az APIA adatai szerint 39.988 gazdálkodódót ellenőriznek távvezérléssel. Az APIA Maros vezetője, Ovidiu Săvâșcă legutóbbi nyilatkozata szerint azokat a gazdálkodókat is ellenőrzik, akik parcellái azon gazdákéhoz kapcsolódnak, akik felkerültek az átvizsgálandók listájára. „Kicsit technikai jellegű, de mind a gazdálkodók, mind pedig a központi és helyi tisztviselők érdeke, hogy az APIA-tól kifizetést kérő mezőgazdasági termelők többségének jóváhagyják igényét. Ha akadályba ütközünk, vagy ha gondok adódnak, és azokat november 30-ig nem sikerül tisztázni, akkor a szóban forgó gazdák elsők között szerepelnek majd az elszámolási listán, amely december 1-jére várható. De reméljük, hogy kérelmezők legalább 95 százaléka megkapja az előleget” – összegezte Ovidiu Săvâșcă.