Fără categorie

A támogatások folyósítása nem áll le! Adrian Pintea, APIA: December 2-tól kezdjük a végső kampányt!

Az előleg folyósítása november végéig folytatódik – erről biztosít a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) vezérigazgatója, Adrian Pintea, miután egy területi igazgató bejelentette, hogy mától, november 23-ától, hétfőtől leállítják a kifizetéseket a szoft miatt, amelyet elő kell készíteni a gazdálkodók végleges kifizetésére.

„Az előleg kifizetése nem áll le, a gazdálkodók a kampány utolsó napjáig, azaz november 30-áig, hétfőig folyamatosan kapnak ilyen irányú engedélyt. Célunk, mint minden évben, hogy túllépjük a tavalyi százalékot, és növeljük azon gazdák számát, akik előlegben részesülnek. December 2-tól teljes gőzzel nekilátunk az elszámolásnak, ahogyan azt az elmúlt években tettük” – mondta az APIA vezetője az Agrointeligența-AGROINTEL.RO-nak.

Korábban a Krassó-Szörény megyei ügynökség igazgatója, Dumitru Stepănescu azt mondta a helyi sajtónak, hogy november 23-tól, hétfőtől leállítják az előlegfizetést, hogy a programot előkészíthessék a végső, december 1-jén kezdődő kifizetésekre.

Mint ismert, az Európai Unió végrehajtási rendelete szerint a közvetlen kifizetések legfeljebb 70 százaléka folyósítható november 30-áig, és legfeljebb 85 százalék a fejlesztési intézkedések keretében.