Fără categorie

Gázolaj-támogatás, APIA – Belefoglalták a költségvetés kiegészítésébe a szükséges összegeket!

A gazdák megkapják az oly régóta várt támogatást. Adrian Oros mezőgazdasági miniszter Buzăuban tartott keddi, november 24-ei sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy belefoglalták a Mezőgazdasági Minisztérium költségvetésének kiegészítésébe a gázolaj második negyedévi támogatásához szükséges összegeket.

“(…) A költségvetést 1,3 milliárd lejjel egészítették ki. Ebből a pénzből fizetjük ki a gázolaj-támogatást a második negyedévre” – adta hírül a földművelésügyi miniszter.

A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökségnek (APIA) ebben az évben csak a január 1. és március 31. között felhasznált gázolaj mennyiségekre sikerült folyósítania a támogatást. A gázolaj jövedéki adójának csökkentésére irányuló állami támogatás névértéke 2020-ra 1,5258 lej / liter.

Így a gazdák még mindig várják a kifizetéseket a második negyedévre, azaz az április 1. és június 30. közötti felhasznált gázolajra. Ugyanakkor a július 1. és szeptember 30. közötti időszakban (2020 harmadik negyedéve) felhasznált gázolajra november 2-ig már benyújtották a támogatási kérelmeket.