Fără categorie

Egyesületen keresztül folyósítják az állattenyésztőknek a 600 lej / szarvasmarha és 160 lej / juh pénzbeli kiegyenlítést

Eakban fizetik ki a szarvasmarhánként 600 lej, juhonként pedig a 160 lej pénzbeli kiegyenlítést azoknak az állattenyésztőknek, akik valamely gazdálkodói szövetség tagjai. A Maros megyei Libánfalva önkormányzatának honlapján megjelent információk szerint az állattartók megkapják erre az évre, azaz 2020-ra az ”Ovidius” Brădețelu Állattenyésztők Egyesülettől a szóban forgó pénzeket.bben az idősz

A pénzbeli kiegyenlítésben részesülő tenyésztők szarvasmarhánként (felnőtt szarvasmarhák, illetve 6 hónapos és két év közötti fiatal szarvasmarhák) 600 lejt, juhonként, illetve kecskénként 160 lejt kapnak.

Az összegeket a pásztorszállások felelősei osztják szét egy táblázat alapján, az 5.000 lejt meghaladó összegeket bankkártyára utalják. A pénzbeli kiegyenlítés összértéke 535.000 lej.

„Felkérjük a Lunci legelőhöz kapcsolódó pénzbeli kiegyenlítés kedvezményezettjeit, hogy vegyék fel a kapcsolatot Zaharie Gligával, az ”Ovidius” Brădețelu Állattenyésztők Egyesületének titkárával. Minden egyes állatfaj esetében 30 százalékkal csökkent a pénzbeli kiegyenlítés összege akkor, ha az állattenyésztő az egyesület igazgatósága kérésére nem mutatott fel állatorvosi igazolást a megadott határidőig, azaz az APIA-hoz leadandó kérelem utolsónapjáig” – részletezte Libánfalva önkormányzata.