Fără categorie

APIA TÁMOGATÁSOK 2020. DECEMBERI ÜTEMTERVE: Folyamatban lévő kifizetések és az év végén lejáró határidők!

APIA naptár decemberre, a gazdálkodóknak fizetendő támogatásokról! Az év utolsó napja új összegeket hoz a gazdák és állattenyésztők számlájára. A december zsúfolt az APIA-nál, különösen ebben az évben, amikor több támogatási intézkedésre éppen ebben az időszakban engedélyezik a kifizetéseket, ugyanakkor a 2021-ben folyósítandó támogatásokra is érkeznek már kérelmek.

TARTALOM:

APIA 2020. decemberi kifizetéseinek ütemterve
Az APIA-hoz 2020 decemberében benyújtandó kérelmek és dokumentumok ütemterve

APIA 2020. decemberi kifizetéseinek ütemterve

• Kifizetési ütemterv, APIA – 2020. december 2. A támogatások végleges kifizetése. December 2-án az APIA megkezdte a támogatások teljes kifizetését. A kifizetések lezárásának határideje 2021. június 30.
• Kifizetési ütemterv, APIA – 2020. december 15. Lejár az állatok birtokon tartási időszaka azon szarvasmarha-tenyésztők esetében, akik támogatást igényeltek.
• Kifizetési ütemterv, APIA – 2020. december 16. Megadható a kifizetési engedély azoknak a szarvasmarha-tenyésztőknek, akik első alkalommal kapnak támogatást a tejelő tehenek és a húsmarhák esetében.
• Kifizetési ütemterv, APIA – 2020. december 31. Az állattenyésztőknek az állami költségvetésből fizetendő Covid-19 támogatás kifizetésének határideje, 100 euró / UVM és gazdaságonként legfeljebb 100.000 euró összegben. Az összegeket az állami költségvetésből folyósítják.
• Kifizetési ütemterv, APIA – 2020. december 31. A borszőlőültetvények hektáronkénti 500 eurós támogatásának határideje. Az intézkedés még nem lépett hatályba – a jogszabály még nem jelent meg a Hivatalos Közlönyben. Miután megjelenik, a pályázatok benyújtásának és kifizetésének határideje szűk lesz. Az erre szánt költségvetés 60 millió lej, forrása pedig az állami büdzsé.
• Kifizetési ütemterv, APIA – 2020. december 31. Az idei mezőgazdasági növények aszálykompenzációjának kifizetési határideje, a 148/2020-as sürgősségi kormányrendelet szerint.

Az APIA-hoz 2020 decemberében benyújtandó kérelmek és dokumentumok ütemterve

• APIA határidő – 2020. december 2. A gazdálkodók minden évben eddig a napig nyújtják be a jogosultságuk megszerzése érdekében a legfrissebb dokumentumokat a termeléshez kötött támogatásra, a komló- és hüvelyes növények – borsó és bab -, esetében.
• APIA határidő – 2020. december 11.Ezen időpontig adhatók le a kérelmek az „Első erdősítés és az erdős területek létrehozásának támogatása” állami programba való részvételhez, a 8-as Intézkedés – „Beruházások az erdős területek fejlesztésébe és az erdő életképességének javításába”, a 8.1. Alintézkedésének – „Erdősítés és erdős területek létrehozása” keretében, a PNDR 2014–2020, 5/2020 szakaszán belül.
• APIA határidő – 2020. december 15. Eddig a dátumig adható le az Országos Állattenyésztési Ügynökség által láttamozott, az állattenyésztési ágazat állami támogatásának kezdeti éves kérelme 2021-re, annál a megyei/bukaresti ügynökségnél, amelynek körzetéhez az igénylő tartozik.
• APIA határidő – 2020. december 31. A gázolajra vonatkozó állami támogatási kérelem benyújtásának határideje. A kérelmeket annak a megyei vagy bukaresti ügynökség központjához kell benyújtani, amelyek körzetében tartoznak azon gazdaságok, amelyekhez állami támogatást igényelnek, vagy ahol az egységes támogatási kérelmeket a 2020-as kampány keretében benyújtották. Az APIA gázolaj-támogatása az egyik azon kifizetések közül, amelyeket a gazdák jövőre kapnak.
• APIA határidő – 2020. december 31. Ez az utolsó nap, amikor a gazdálkodók benyújtják dokumentumaikat a termeléshez kötött támogatásra, az iparnak szánt szilva, az iparnak szánt alma és a cseresznye, a kajszibarack és a zöldségfélék esetében.