Fără categorie

APIA- igazgató: Bejelentés a gazdáknak folyósítandó támogatásokról

Újdonságok a gazdák APIA – támogatásainak folyósításáról! Ovidiu Săvâșcă, a Maros Megyei Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) igazgatója bejelentette, hogy jelentős számú mezőgazdasági termelőnek engedélyezték a kifizetéseket, és zajlik a pénzek folyósítása.

Maros megyében jelenleg hozzávetőlegesen 10.000 termelő jogosult a kifizetésre, mindannyian kis, 1 és 50 hektár közötti felületű területet munkálnak meg. Ezen kívül 500 nagygazda csatlakozik hozzájuk, területük meghaladja az 50 hektárt.

A Maros megyei APIA igazgatója, Ovidiu Săvâșcă hangsúlyozta, hogy a jövő év elején a gazdák kb. 90 százalékának folyósítják a végső kifizetéseket.

„Jelentős számú olyan gazdálkodónk van, akiknek papíron már engedélyezték a kifizetéseket, és a pénzek, a végső kifizetés folyósításának folyamatában vannak. Például a Maros megyei 750 nagygazdálkodó közül, azaz akik 50 hektár feletti mezőgazdasági földterületet művelnek meg, már 500 gazdálkodót engedélyeztek, és az APIA központi apparátusa folyósítja a kifizetéseket” – mondta Ovidiu Săvâșcă a radiomures.ro-nak.

Az APIA- támogatások végső kifizetésére vonatkozó engedélyeztetések december 2-án kezdődtek.