• Rólunk 
  • Agrointelligencia

    Állatjóléti támogatás – APIA. A gazdák január 29-ig jelentkezhetnek!

    Agrointelligencia Agrointelligencia -

    A gazdák egy sor dokumentumot kell elküldeniük január 29-ig az APIA-nak a negyedéves támogatásra.

    A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) január 7-én, csütörtökön az Agrointeligența-AGROINTEL.RO-nak elküldött közleményében arról tájékoztatta a kedvezményezetteket, akik bekapcsolódtak a 14. intézkedés – „Állatjólét ” – a) csomag – A sertésjóléthez nyújtott kifizetések és b) csomag – A madárjólétet szolgáló kifizetések a PNDR 2014–2020 Országos Vidékfejlesztési Program keretében nevű rendszerbe. A gazdák
    2021. január 4. és 29. között nyújthatják be a kapcsolódó elszámolásokat / igazoló dokumentumokat a negyedik negyedévre, illetve évre a megyei APIA – központokhoz, ahol a kérést is iktatták.

    „A negyedik negyedévhez kapcsolódó elszámolások / igazoló dokumentumok a hízó sertések / hústyúkok / húspulykák kategóriákra vonatkoznak, az évesek pedig a tenyészállatok / tojótyúkok / nehézfajú tenyésztyúkok kategóriáira vonatkoznak. Az igazoló elszámolásokat / igazoló dokumentumokat a mezőgazdasági termelők elektronikus úton (elektronikus levél, fax stb.), postai szolgáltatások stb. útján küldhetik el” – hangsúlyozza az APIA.

    Az idézett forrás szerint az igazoló elszámolásokhoz a választott csomagtól függően bizonyos dokumentumokat kell csatolni, amelyek listája fellelhető a 14. intézkedés pályázói útmutatójában – Állatjólét, a) csomag – A sertésjóléthez nyújtott kifizetések, III. kiadás, és a 14. intézkedés pályázói útmutatója – Állatjólét, b) csomag – A sertésjóléthez nyújtott kifizetések, III. kiadás, mindezeket a mezőgazdasági minisztérium 15/14.01.2020 – as rendelete révén hagyták jóvá, majd közzétették az APIA hivatalos honlapján, amely a www.apia.org.ro címen érhető el.

    A benyújtott dokumentumok képezik majd az alapot a 14. intézkedés elektronikus kezelési alkalmazásai adatainak működéséhez / ellenőrzéséhez és a későbbi adminisztratív ellenőrzések végrehajtásához.