Fără categorie

Az állattenyésztésért felelős államtitkár személyéről egyeztet a PNL és RMDSZ a mezőgazdasági minisztériumban

Végéhez közelednek a mezőgazdasági minisztérium államtitkárainak kinevezésével kapcsolatos tárgyalások. Messze a legvitatottabb tisztség az állattenyésztés tevékenységet és az Országos Állattenyésztési Ügynökséget (ANZ) koordináló államtitkáré volt.

Az RMDSZ, mint minden alkalommal, amikor kormányra került, magáénak szeretné tudni a tisztséget, és politikai forrásokból származó információim szerint nagyon közel áll ennek megszerzéséhez. Ha ez megtörténik, az RMDSZ Nagy Péter Tamást javasolja a tisztségre. Természetesen, több jelölt is van, de az említett személy a lista élén áll. Valamennyi állattenyésztő érdekében Nagy szabad kezet kaphat korrigálások, reformok, fejlesztések végrehajtásában. Az egyik fő prioritása az lesz, hogy a lehető leghamarabb egy átfogó konzultációs folyamatot indítson el a gazdálkodókkal, ágazatonként.

Ugyanezen források szerint Nagy Péter Tamás még nem adott végleges választ az RMDSZ felkérésére, de várhatóan elfogadja a felajánlott tisztséget, főleg, ha az állattenyésztési ágazatot koordinálhatja. Nagy korábban, 2014-ben is államtitkári tisztséget töltött be a mezőgazdasági minisztériumban, akkor az ANZ szerkezetátalakítását koordinálta, illetve különböző pénzügyi támogatás bevezetését szorgalmazta a mezőgazdasági termelőknek.

Nagy Péter Tamást több mint egy éve felmentették alapfokon az ellene felhozott azon vádak alól, amelyek miatt 2014 decemberében lemondott az államtitkári tisztségről.