Fără categorie

Az ANAF értesítőt küld a kényszervégrehajtás előtt álló gazdáknak!

„Levelet” kapnak az Adó- és Pénzügyi Hivataltól (ANAF) azok a gazdálkodók, akik tartoznak az államnak. A hivatal a kényszervégrehajtás elkerülése érdekében adott esetben értesítőt küld valamennyi olyan adófizetőnek, akinek adóhátraléka van. Ebben bemutatják a jelenleg rendelkezésre álló adózási lehetőségeket, kedvezményeket, és az ezek igénybevételével kapcsolatos feltételeket, hogy a gazdák lehetőleg kerüljék el a kényszervégrehajtást – írja az adevarul.ro.

Az egyszerűsített formában történő fizetési ütemezés volt eddig a leggyakrabban igénybe vett fiskális eszköz, az adófizetők több mint 31.000 vonatkozó kérelmet nyújtottak be. A tartozás átütemezésének egyszerűsített formájára, illetve a járulékos fizetési kötelezettségek törlésére 2021. március 31-ig lehet benyújtani a kérelmeket.

Az ANAF szerint a végrehajtási intézkedések megállapítása, ideértve a banki lefoglalással történő végrehajtást is, az összegyűjtött összegek elosztási műveleteinek és az adóügyi kötelezettségek megszűnésének befejezése után történik.

Ebben az időszakban, azaz a fiskális intézkedések megszüntetésének napjától (2020. december 28.) egészen mostanáig tartó periódusban az illetékes szervek pénzügyi nyilvántartásba vették a korábban említett műveleteket.

Ugyanakkor a kényszervégrehajtás banki lefoglalással történő folytatása azokra a telephely-címekre vonatkozóan, amelyeket az adóügyi szervek közöltek azon rendelkezések hatálybalépése előtt, amelyek azt tartalmazzák, hogy felfüggesztik vagy nem kezdik el a kényszervégrehajtási intézkedéseket banki lefoglalással, az adóhivatal pontosítja, hogy ezeket a hitelintézetek a törvény nevében folytatták, és nem volt szükség átiratra a pénzügyi szervektől.

A 2020 márciusa és novembere között bejelentett pénzügyi kötelezettségeket 91,1 százalékos arányban gyűjtötték be, bár nehéz időszak volt, közölte az ANAF.

Az adókedvezményekkel kapcsolatos tájékoztató anyagok megtalálhatóak az intézmény honlapján, a következő linken: Facilitati fiscale.