Fără categorie

Újra megnyílnak az állatvásárok! Hivatalos irat az élő állatok kereskedelmének a piaci újraindításáról!

Elkezdik újra megnyitni az állatvásárokat az év elején. Az elmúlt két évben az állattenyésztők azt nehezményezték, hogy a piacok betiltása lehetetlenné teszi számukra az állatok eladását, de most egy helyi döntés reményt ad a gazdáknak. Mehedinți megye állategészségügyi hatóságai megtették az első lépést, és engedélyezték a vásárok újbóli megnyitását a Șimian községbeli Cerneți településen. Jelenleg ez az egyetlen állategészségügyi engedéllyel rendelkező vásár a megyében!

Az élő állatok vására, Cerneți-ben található munkaponttal, a Șimian község önkormányzatához tartozik, amint azt az egység üzembe helyezéséről szóló határozatot kísérő dokumentum is mutatja. A hivatalos dokumentumot a descubamehedinti.ro portál hozta nyilvánosságra.

„Állategészségügyi engedély
268 szám, 2021.01.13.

A Mehedinti Megyei Egészségügyi, Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság ügyvezető igazgatója, figyelembe véve a 179-es számmal 2021.01.06-án iktatott kérést és kísérő dokumentumokat, cím Drobeta Turnu Severin, Carol Davila utca 1. szám, a 2021.01.08-án kelt, Dr. Socol Constantin hivatalos állatorvos által megírt 256-os értékelés alapján, 42/2004. számú, az egészségügyi tevékenység szervezéséről és élelmiszerbiztonságról szóló kormányrendelet (amelyet elfogadott és módosított a 215/2004-es törvény, későbbi módosításokkal és kiegészítésekkel) rendelkezéseit figyelembe véve:

Elhatározza:

AZ ÉLŐ ÁLLATOK VÁSÁRÁNAK ÁLLATEGÉSZSÉGÜGYI ENGEDÉLYEZÉSÉT a Șimian községbeli Cerneți településen, utca – , szám –, emelet -, postakód –, Mehedinți megye, az egység Simian Község polgármesteri hivatalához tartozik. Az engedély a követező tevékenységre vonatkozik:

Egység: Élő állatok vására

Tevékenység: élő állatokkal való kereskedés”, áll az állatorvos által készített értékelő jelentés alapján kapott engedélyben.
Ennek ellenére, azoknak, akik részt vesznek az élő állatok vásárán, be kell tartaniuk a hatályos állat-egészségügyi szabályokat, de azokat is, amelyek a COVID-19 világjárvány miatt vezettek be.