Fără categorie

Tehát lehetséges! Minisztériumok közötti stratégia a vaddisznók számának csökkentésére!

Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter elárulja, hogyan lehet megoldani az afrikai sertéspestist terjesztő és a román gazdálkodóknak nagy kárt okozó vaddisznók problémáját. Az Adrian Oros földművelésügyi miniszterrel folytatott megbeszélés után a környezetvédelmi tárca vezetője bejelentette, hogy vállalta, hogy támogatni fogja a gazdálkodókat a két minisztérium együttműködése által.


„Tánczos Barna miniszter (2021. január 14-én szerk. megj.) munkamegbeszélést folytatott Adrian Oros földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterrel. A megbeszélések napirendi pontjai között a következő témák szerepeltek:

– az agrár-környezetvédelmi jogszabályok összehangolása az agrár-élelmiszeripari ágazat és a romániai vidéki területek fenntartható fejlődését ösztönző közpolitikák előmozdítása érdekében, tekintettel a gazdasági fejlődés és a mezőgazdaság környezetre gyakorolt hatása közötti egyensúly megteremtésének szükségességére.
– afrikai sertéspestis: a megosztott felelősségre való tekintettel létrehozták a pestisfelszámolási program finanszírozási rendszerének tervét, hogy a vaddisznóállomány csökkentésére irányuló kötelezettségvállalás teljesítése érdekében pénzügyi támogatást lehessen nyújtani a vadalapkezelők számára is.
– a Duna-delta halászati erőforrásainak fenntartható kezelése: a két politikus a sport- és szabadidős horgászattal, illetve a kereskedelmi halászattal kapcsolatos intézkedések megállapításáról, valamint a tulceai halpiac működésbe helyezéséről tárgyalt” – áll a Földművelésügyi Minisztérium bejegyzésében.