Fără categorie

Föld fiatalok számára, 2021. Az ADS megkezdte a második pályázati munkamenetet azoknak a fiatal gazdáknak, akik földet akarnak

Föld fiatalok számára, 2021. Az Állami Birtokok Ügynökség (ADS) megkezdte a saját igazgatása alatt álló mezőgazdasági földterületek koncessziójának második ülését, maximum 50 hektár területen, legfeljebb 40 éves fiatalok számára, tudatta a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium (MADR) közleményét az Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

Az ADS földterületeire vonatkozó kérelmeket január 29-ig lehet benyújtani

Az információk szerint a fiatal gazdák 2021. január 18. – 2021. január 29. között nyújthatják be a kérelmeket, a felajánlott földterületek a következő megyékben találhatók: Fehér, Gorj, Ialomița, Neamț, Szatmár, Temes, Teleorman és Vâlcea.

A földterületek iránti kérelmeket az ADS-hez vagy online lehet leadni

Az érdeklődők, akik megfelelnek a törvényben előírt feltételeknek, az Állami Birtokok Ügynökség (ADS) székhelyén vagy az intézmény e-mail címén nyújthatnak be kérelmeket 2021. január 29-ig 14:00 óráig.

A MADR megemlíti azt is, hogy a rendelkezésre álló földterületek, valamint az eljárás megtalálható az Állami Birtokok Ügynökség honlapján, a www.domeniilestatului.ro oldalon.

2020. november 27-én aláírták az első olyan mezőgazdasági terület koncessziós szerződését, amely az ADS – portfólióban szerepelt, legfeljebb 50 hektár területen, a kedvezményezett egy szakképesített fiatal , aki gazdaságot hozott létre.

Ugyanakkor az első körben sikeresen pályázók teljes listája elérhető az ADS weboldalán. A közlemény szerint e program alkalmazásának módszertani normáit a 811/2020-es határozat tartalmazza, ezt a 2020. szeptember 24-i kormányülésen fogadták el.