Fără categorie

Barabási Antal Szabolcs – az RMSZ államtitkárjelöltje a Mezőgazdasági Minisztériumba

Barabási Antal Szabolcs az RMSZ államtitkárjelöltje a Mezőgazdasági Minisztériumba, a tisztség a koalíciós egyezség nyomán jutott a Szövetségnek. Az RMDSZ február 1-jén, hétfőn tartott megbeszélésen Barabási Antal Szabolcsot javasolta az állattenyésztésért felelős államtitkári tisztségre a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériumban.

Barabási Antal Szabolcs érkezése a MADR-be sokak számára meglepetés, mivel Nagy Péter Tamás ismert gazdát és állatorvos jelölése volt várható az RMDSZ részéről az államtitkári posztra. Nagy, aki korábban mezőgazdasági államtitkárként dolgozott, úgy döntött, hogy visszautasítja a jelölést, hogy továbbra is részt vehessen a családja marhahús-üzletében, valamint az Aberdeen Angus Egyesület munkájában is, amelynek igazgatótanácsi tagja, és amely tevékenységének nagy részét koordinálja.

Kicsoda Barabási Antal Szabolcs, akit államtitkárnak jelöltek a MADR-be

Barabási Antal Szabolcs a marosvásárhelyi RMDSZ tagja, 2003-ban végzett az Agrártudományi és Állatorvosi Egyetemen, állattenyésztés szakosítással.

2004 és 2006 között a tejgazdaságok technológiai struktúráinak és technológiájának tervezésére szakosodott vállalatnál töltötte be a kelet-európai régióért felelős igazgatói posztot. A Milk Investment Transylvania cégről van szó, amely az erdélyi gazdálkodók számára ismert márka, mert az állattenyésztésnek szentelt berendezéseket forgalmaz bejáratott vállalatoktól.

Barabási Antal Szabolcs 2006-tól mostanáig több technológiai struktúra tervezésére és kivitelezésére, európai projektekre, állattenyésztésre, különös tekintettel szarvasmarhákra és juhokra szakosodott cég igazgatói posztját töltötte be.

Barabási ismeri az állattenyésztési ágazatot, és konstruktív ötletei vannak arra vonatkozóan, hogyan miként lehet hatékonyabbá tenni az állattartó telepeken eszközölt beruházásokat, és optimalizálni a profitot. Az ország egész területén élő állattenyésztőkkel és egyesületekkel fennálló szoros kapcsolatairól is jól ismert, mivel a Tenyésztők napja és a Nyílt napok rendezvények szervezője.

Adrian Oros miniszter államtitkári csapata

Adrian Oros miniszternek jelenleg három államtitkára van, akikkel még az Orban – kabinetben is együtt dolgozott: Aurel Simion, Gheorghe Ștefan és Claudiu Sorin Roșu-Mareș. Az RMDSZ jelölése után megmaradt egyetlen államtitkári tisztség várományosa George Cățean, akit az USR PLUS jelöl a posztra.