Fără categorie

Az APIA megkezdte az igazolások kibocsátását a támogatások előlegére!

Igazolások a támogatások előlegének kifizetéséhez! A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) február 9-én, kedden az Agrointeligența-AGROINTEL.RO-nak elküldött közleményben jelentette be, hogy igazolásokat állít ki a 14. intézkedés („Állatjólét”)azon kedvezményezettjei számára, akik kifizetési kérelmet nyújtottak be, és akik a jelenlegi tevékenységek finanszírozása érdekében kölcsönökhöz kívánnak folyamodni – az APIA-val megállapodásokat kötött banki és nem banki intézményektől – a 2021-es kötelezettségvállalási évre.

Az APIA szerint a gazdálkodó írásbeli kérésére az APIA igazolást állít ki arról, hogy kifizetési kérelmet nyújtott be a 2021-es kötelezettségvállalási évre vonatkozóan a 14. intézkedéshez: „Kifizetések az állatjólét javára” – a) sertés vagy b) madarak csomag. Az igazoláson a 2021-es kötelezettségvállalási év kifizetési kérelmében igényelt összeg 85 százalékát tüntetik fel.

Olvassa el ezt is: APIA primește de astăzi cererile pentru subvențiile crescătorilor de animale!

„A kölcsön értéke a kedvezményezettnek járó, az állatjóléti kifizetésekre esedékes összeg igazolásban feltüntetett érték legtöbb 90 százaléka lehet, a 2021. kötelezettségvállalási évben. Vidéki Hitelgarancia Alap IFN – SA (FGCR) és a Nemzeti Hitelgarancia Alap a kisvállalkozások és a Mijlocii esetében az IFN – SA (FNGCIMM) garantálja a bankok által a gazdálkodóknak nyújtott egyes hitelek értékének legfeljebb 80% -át ”- közli az APIA is.

Az Agrár-vállalkozási Hitelgarancia Alap (FGCR) és az Országos Hitelgarancia-alapja (FNGCIMM) garantálja a bankok által a gazdálkodóknak nyújtott hitelek értékének legfeljebb 80 százalékát”- közölte az APIA.

A kifizetési ügynökség emlékezteti a gazdálkodókat, hogy a mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter 703-2013-as rendelete értelmében (későbbi kiegészítésekkel és módosításokkal), amely meghatározza azokat a feltételeket, amelyek mellett megkötik a pénzügyi-banki és nem banki intézmények és az APIA közötti megállapodásokat arra vonatkozóan, hogy ezek finanszírozzák az intézmény által a kibocsátott igazolások alapján végrehajtott kifizetések kedvezményezettjeinek jelenlegi tevékenységét, a hitelekhez kapcsolódó kamatokat összeg 6 millió RON-ROBOR + maximum 2% lesz.

„A finanszírozó intézmények által felszámított jutalékokkal kapcsolatban az APIA felhívja azoknak a gazdálkodóknak a figyelmét, akik a folyó tevékenységek végzése érdekében forgóeszköz finanszírozása érekében kölcsönökhöz kívánnak jutni, hogy alaposabban elemezzék a pénzügyi-banki és nem banki intézmények által javasolt finanszírozási megoldásokat, hogy ennek tudatában válasszák meg a saját igényeiknek leginkább megfelelő finanszírozási módokat”- áll még az APIA közleményében.

Az APIA, a banki és nem banki intézmények, valamint az FGCR / FNGCIMM között megkötött valamennyi megállapodást az intézmény honlapján, a www.apia.org.ro címen, az Egyezmények, megállapodások, jegyzőkönyvek részben teszik közzé (Convenții, Acorduri, Protocoale).