Fără categorie

Ingyenes öröklési viták 2021-ben. Az örökösök költségeinek rendezése az ANCPI-n keresztül

Ingyenes utódlási viták azoknak az örökösöknek, akik átmentek a kataszteri folyamaton. A 2021-es év az Országos Kataszteri és Ingatlanhirdetési Ügynökség (ANCPI) számára költségvetést biztosít az utódlási viták költségeinek rendezésére.

Az ANCPI 2021-ben 57,6 millió lejes költségvetéssel rendelkezik az örökösök vitáinak rendezésére a kataszteri folyamaton átesett örökösök számára. A költségvetés ugyanaz maradt, mint tavaly, még ha nehéz is a folyamat, és az elmúlt 4 évben csak 2.096 örökös igazolást állítottak ki.

Az idén elkülönített pénz 230.400 örökösödésre elegendő – derül ki a Profit.ro információiból.

Figyelem! Csak az országos ingyenes kataszterprogramba bekerült ingatlanok esetében lehet megtéríteni az utódlási viták költségeit. Azt, hogy egy helység szerepel-e a programban, le lehet ellenőrizni ancpi.ro oldalán, vagy meg lehet érdeklődni a polgármesteri hivatalnál. Ugyancsak az önkormányzatnál lehet megérdeklődni, hogy mi az eljárás abban az esetben, ha valaki ingyenes utódlási vitát szeretne igényelni olyan cégnek a segítségével, amellyel a kataszter terén együttműködnek.