• Rólunk 
 • Agrointelligencia

  A román kormány jóváhagyta az APIA idei támogatásait!

  Agrointelligencia Agrointelligencia -

  A román kormány jóváhagyta a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség 2021-es támogatásait. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium (MADR) bejelentette, hogy a kormány február 24-i ülésén elfogadták a 2021-ben és 2022-ben a mezőgazdaságban alkalmazott fizetési rendszerek és garanciaeszközök jóváhagyására vonatkozó a sürgősségi rendeletet.

  „Figyelembe véve, hogy a 3/2015-ös sürgősségi kormányrendeletben szabályozott időszak, azaz a 2015-2020. közötti periódus 2020. december 31-én lejárt, szükséges volt egy országos szintű jogi keret létrehozására ahhoz, hogy továbbra is megszakítás nélkül folyósíthassák a mezőgazdasági termelőknek és más kedvezményezetteknek az Európai Unió forrásaiból Romániának juttatott összegeket” – áll az Agrointeligența – AGROINTEL.RO – nak is elküldött  MADR – közleményben.

  Az idézett forrás szerint a jogszabály a következőket írja elő:

  A MADR szerint a költségvetési keret mintegy 3,811 milliárd euró a FEGA-ból és körülbelül 1 milliárd euró az FEADR-ből, a Romániának 2021-re és 2022-re elkülönített forrásokból, ezekhez az összegekhez a támogatási rendszerek / intézkedések mintegy 800 ezer kedvezményezettje férhet hozzá.