• Rólunk 
  • Agrointelligencia

    Ökológiai gazdálkodás, 2021. Határidő azoknak a gazdálkodóknak, akik az idei évben be akarják jegyezni vetéseiket

    Agrointelligencia Agrointelligencia -

    Határidő azoknak a gazdálkodóknak, akik idén szeretnék bejegyezni terményeiket az ökológiai gazdálkodásba! A Hunyad Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság rendkívül fontos bejelentést tett, amely valamennyi olyan gazdálkodót érint, akik 2021-ben regisztrálni akarnak az ökológiai gazdálkodási rendszerbe. Egy bejegyzési határidőről van szó, amelyet be kell tartani, így a biogazdálkodásra vágyóknak ebben az évben május 17-ig kell regisztrálniuk. Van azonban egy kivétel, amely azokra vonatkozik, akik először regisztrálnak az ökológiai gazdálkodási rendszerbe.

    „A Hunyad Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság arról tájékoztatja az érdeklődőket, hogy a piaci szereplők ökogazdálkodási rendszerbe történő regisztrációjának határideje 2021-ben a mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter 1253/2013 –as rendelete 2-es cikkelyének 1-es bekezdése értelmében május 17-e” – közölte a Hunyad Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság (DAJ).

    A Hunyad Megyei DAJ szerint azok a piaci szereplők, akik először regisztrálnak a rendszerbe, és nem kérnek pénzügyi támogatást a 11. intézkedés (biogazdálkodás), november 15-ig regisztrálhatják tevékenységüket.

    Az ökológiai gazdálkodási rendszerbe történő regisztrációhoz szükséges dokumentumok:

    A regisztrációs űrlapot és a kapcsolódó dokumentumokat faxon, postai úton vagy e-mailben el lehet küldeni a Hunyad Megyei Igazgatóságnak.