• Rólunk 
 • Agrointelligencia

  A polgármesteri hivatalok hívatják a gazdálkodókat a tulajdonjogi iratokkal és az állatorvos igazolással!

  Agrointelligencia Agrointelligencia -

  Fontos bejelentés azon gazdák számára, akik APIA – támogatást szeretnének lehívni! Az ország több polgármesteri hivatala arra kéri a gazdákat, hogy keressék fel azt az önkormányzatot, ahova tartoznak, egy nappal a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökségtől (APIA) kapott időpontjuk előtt.

  A Galac megyei Matca polgármesteri hivatala az ország egyik önkormányzata, amely arra kéri a gazdákat, hogy egy nappal az APIA-tól kapott időpont előtt jelenjenek meg az intézménynél

  „A mai naptól (2021. február 25. – szerk. megj.) kezdődően, azok a gazdák, akik időpontot kaptak az APIA-tól, a hivatalban is meg kell hogy jelenjenek és be kell hogy mutassák valamennyi tulajdonjogi iratukat és telekkönyvi kivonatukat. A torlódások elkerülése érdekében kérjük, hogy az APIA-tól kapott időpont előtt 2-3 nappal keressék fel a hivatalt. Az időponttal kapcsolatos információkról a gazdák a polgármesteri hivatal nyilvántartójától is érdeklődhetnek” – áll a polgármesteri hivatal Facebook-oldalán megjelent bejegyzésben.

  A Vaslui megyei Ferești község polgármesteri hivatala is hasonló kéréssel fordult a gazdákhoz. Az önkormányzat a gazdákhoz intézett felhívásában még azt is megjegyezték, hogy milyen dokumentumokat kell magukkal vinniük akkor, amikor megjelennek a hivatalnál, azaz az APIA-tól kapott időpont előtt egy nappal.

  „Mindazoknak, akik dossziét nyújtanak be az APIA-hoz 2021-re vonatkozóan, az alábbi dokumentumokkal egy nappal az ügynökségtől kapott dátum előtt meg kell jelenniük a polgármesteri hivatalban:

  – személyi igazolvány;
  – bankszámlakivonat;
  – tulajdonlevelek és a 24. melléklet (adott esetben);
  – állatorvostól kapott igazolások (adott esetben);

  – a fizikai blokkokkal kapcsolatos, APIA-tól kapott nyilatkozat (a tavalyi évből)” – áll a Ferești község hivatalának Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben.

  A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium (MADR) február 24-én jelentette be, hogy elfogadták a sürgősségi rendeletet, amely a 2021-ben és 2022-ben a mezőgazdaságban alkalmazott fizetési rendszerek és garanciavállalások jóváhagyásáról szól.