• Rólunk 
 • Agrointelligencia

  Ioan Suciu, juhtenyésztő: Az arabok a falvakat látogatják és kg-onként 13 lejt kínálnak a bárányért élősúlyban!

  Agrointelligencia Agrointelligencia -

  Jók az idei árak a bárányok esetében. Ioan Suciu brassói juhtenyésztő mozgósító üzenetet tett közzé azoknak a gazdálkodóknak, akik tárgyalásban vannak az idei bárányok eladása kapcsán.

  A fogarasi tenyésztő elmondta, hogy az arabok jönnek és közvetlenül tárgyalnak a bárányok megvételéről, az általuk felajánlott ár élősúlyban 13 lej kilogrammonként, plusz az ANAF mezőgazdasági termelőinek különlegesrendszere révén járó bónuszösszegek.

  „Az arabok közvetlenül tárgyalnak a bárányok áráról és előleget adnak – Szeben megye több községében. Figyelem: 13 lejt és az ANAF-ot kínálják. Tehátlehetséges-e vagy sem? Legyen vége a szédítésnek. „Szeretünk” titeket, közvetítő ügynökök, de itt az ideje fizetni a bárányokért. Idén 16 lej alatt nem adunk semmit. Ne hagyjátok magatokat, juhtenyésztők! Ne higgyetek a megfélemlítő híreknek. Élősúlyban kilogrammonként 16 lejt kell kérni idén. Akinem ad annyit, mehet ki az udvarról. Legalább nem kínlódtunk hiába három éven keresztül az ár növelésével” – mondja Ioan Suciu tenyésztő.