• Rólunk 
 • Agrointelligencia

  Az APIA-támogatások ütemterve 2021-ben: kifizetések és kötelező határidők!

  Agrointelligencia Agrointelligencia -

  A 2021-es ütemterv, amelyet a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökségnek (APIA) és a gazdálkodóknak is követniük kell! A dokumentumot Adrian Oros mezőgazdasági miniszter rendelete hagyta jóvá, és meghatározza
  az egységes kérelem benyújtásának, a helyszíni ellenőrzéseknek, valamint a 2021-es előlegek vagy végső kifizetések határidejét.

  Az 20/02.02.2021-es, a közvetlen kifizetési rendszerek és a mezőgazdaságban alkalmazandó országos átmeneti támogatások kifizetésének módszeréről szóló rendelet szerint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium, valamint a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség szintjén az APIA-nak tiszteletben kell tartania az idei támogatási kampány határidőit. Ezek a következők:

  A MADR-rendelet előírja továbbá, hogy a közvetlen kifizetési rendszerek és az országos átmeneti támogatások hatékony végrehajtását az APIA végzi főigazgatója, és aligazgatója felügyeletével, utóbbi hatáskörébe tartozik az IT osztály, a LPIS szolgálat, valamint a speciális osztályokon keresztül.

  „Az APIA főigazgatójának heti, illetve szükség esetén bármikor jelentést kell tennie a mezőgazdasági és idékfejlesztési miniszternek a közvetlen kifizetési rendszerek és az országos átmeneti támogatások végrehajtásának szakaszáról. A közvetlen kifizetési rendszerek és az országos átmeneti támogatások végrehajtási szakaszának nyomon követését mind az APIA – a központi struktúra képviselői, mind pedig a megyei központok képviselői – végzik”- derül ki a dokumentumból.