Fără categorie

2021-es évi támogatások: Jegyezték az első 131.059 hektár kifizetését az APIA-nál!

A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) bejelentése a 2021-es támogatásokról. Az Agrointeligența-AGROINTEL.RO szerkesztőségébe március 9-én, kedden elküldött közlemény szerint, az egységes támogatási kérelmek benyújtására irányuló a 2021-es kampány kezdete óta eltelt első héten, március 1-8. között 42.244 kérelmet iktattak 131.059 hektár területre.

Az APIA emlékeztet arra, hogy egyetlen egységes kifizetési kérelmet kell kitölteniük a gazdáknak, még akkor is, ha a földterületeik különböző helységekben vagy megyékben vannak. Az egységes kifizetési kérelmek benyújtásának kampánya 2021. május 17-én zárul le a 2021. évre vonatkozó egységes kifizetési kérelem formanyomtatványának jóváhagyásáról szóló 46/01.03.2021-es minisztériumi rendelet szerint.

Az egységes fizetési kérelmeket az APIA www.apia.org.ro weboldalán lehet kitölteni az IPA-Online alkalmazás linkjére kattintva: http://lpis.apia.org.ro, az applikáció használatának részletes leírása megtalálható a használati útmutatóban, amely a Súgó (Asistență) gombra kattintva érhető el.

„Az egységes kifizetési kérelemhez csatolandó dokumentumok vagy az ezekhez kapcsolódó módosítások (CI / BI / útlevél / regisztrációs igazolás az ONRC-től / fiskális nyilvántartási igazolás, az aktív bankszámla igazolása) elektronikus úton küldhetők el annak a helyi/megyei/bukaresti központnak, amelyhez a gazda tartozik. Mint minden évben, az APIA idén is a gazdák mellett áll a kampány teljes ideje alatt, és minden szükséges támogatást megad nekik annak érekében, hogy sikeresen hozzáférjenek az európai forrásokhoz és az állami költségvetésből nyújtott finanszírozásokhoz” – közölte az ügynökség.

Az idézett forrás szerint az APIA központokban és az Ügynökség weboldalán találhatók az egyes támogatási rendszerekhez / támogatási intézkedésekhez kapcsolódó részletes információk, ide értve a vidékfejlesztési intézkedésekre jogosult területi-adminisztratív egységek térképeit és listáit, és a mezőgazdasági termelőknek szóló útmutatásokat is: www.apia.org.ro.