• Rólunk 
  • Agrointelligencia

    Az APIA-vezető üzenete az idén folyósított új támogatásokról!

    Agrointelligencia Agrointelligencia -

    A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) naprakészen a 2021-es kampányban a mezőgazdasági termelőknek fizetendő új támogatásokkal. Adrian Pintea, az ügynökség vezetője szerint március 1. és 10. között 66.989 egységes kifizetési kérelem érkezett. Az APIA kampánya május 17-én fejeződik be (büntetések nélkül)!

    „Március 10-ig a beütemezett 15.006 gazdálkodónkból 14.327 kedvezményezettet fogadtunk. Összességében a március 1-10. időszakra 66.989 kérelem érkezett 235.638 hektár területre” – mondta Adrian Pintea, az APIA főigazgatója.

    Emlékeztetett arra, hogy a gazdálkodók egyetlen egységes támogatási kérelmet töltenek ki, még akkor is, ha a földet különböző helységekben vagy megyékben használják. Az egységes kifizetési kérelmek benyújtásának kampánya 2021. május 17-én zárul le a 2021-es évre vonatkozó egységes kifizetési kérelem formanyomtatványának jóváhagyásáról szóló 46/01.03.2021-es miniszteri rendelet szerint.

    Az egyedi fizetési kérelmek kitöltése az APIA www.apia.org.ro weboldalán történik, az IPA-Online alkalmazás linkjére kattintva: http://lpis.apia.org.ro, az applikáció felhasználásáról szóló részletes leírás megtalálható a használati útmutatóban, amely a Súgó gombra kattintva érhető el. Az egységes kifizetési kérelemhez csatolt dokumentumokat vagy az azokhoz csatolt módosításokat (CI / BI / útlevél / regisztrációs igazolás ONRC-nél / pénzügyi nyilvántartási igazolás, az aktív bankszámla igazolása) elektronikus úton küldhető annak a helyi/ megyei APIA-központhoz, amelyhez a gazda tartozik.

    A 2021-es kampány során várhatóan mintegy 800.000 gazdálkodó regisztrálja az egységes támogatási kérelmét.