Fără categorie

BZI: Áprilisban kezdődik a gázolaj-támogatás kifizetése!

A gázolaj-támogatás kifizetése áprilisban. A Bună Ziua Iași újságírói arról tájékoztattak, hogy a mezőgazdaságban használt gázolaj jövedéki adójához kapcsolódó, a múlt év utolsó részére vonatkozó összegeket csak a következő hónapban utalják át a gazdáknak.

„A megye azon mezőgazdasági termelői, akik az előző év negyedik negyedévére, azaz 2020. október-decemberére kértek állami támogatást, 2021 áprilisától kezdődően kapják meg a pénzt az APIA-tól. Azoknak a Iasi megyei gazdálkodóknak, akik ebben az évben a mezőgazdaságban felhasznált gázolajért szeretnének pénzt kapni, több dokumentumot kell benyújtaniuk 2021. május 15-ig”- olvasható a bzi.ro oldalon.

Meg kell jegyezni, hogy a gazdák nemcsak a tavalyi negyedik negyedévben felhasznált gázolaj utáni támogatásra, hanem a 2020 harmadik negyedévében felhasznált üzemanyag támogatására is számítanak. Az állami támogatást az általános jövedéki adó és a csökkentett jövedéki adó (21 euró / 1000 liter) közötti különbség megtérítése formájában nyújtják a mezőgazdaság gépesített munkáihoz használt gázolaj esetében, amelynek értéke 1,5258 lej / liter.

Az APIA által nyújtott támogatás alacsonyabb volt 2020-ban, mint 2019-ben, amikor egy liter után 1,8959 lej volt a támogatás.