Fără categorie

Egy meglopott gazda figyelmeztetése: 50.000 euró értékben vittek el termékeket! Szervezett bandáról van szó!

Tömeges lopás a román gazdaságokból. A tavaszi kampány első napjaiban az ország több pontjából mezőgazdasági inputok, azaz például vetőmag- vagy gyomirtó szerek lopását kezdték el jelenteni a gazdálkodók. A bűnözői csoportok összehangoltan dolgoznak, így a kár egyetlen gazdaságon belül eléri akár az tízezer eurót.

Az egyik, már károsult gazda Vranceából származik. „Szeretném bejelenteni, hogy egy csoport ma este 80 zsák Pioneer P9415 és néhány gyomirtó szert lopott el, valamint az új John Deere vonószerkezetet. Vrancea megyéből vagyok. Kérjem, ha van valakinek bármilyen információja P9415 zsákok eladásáról, vagy bármilyen hasonló értesülése, jelezze! Köszönöm!” – írta a Mezőgazdasági technológiák (Tehnolgoii agricole) Facebook-csoportban Adrian Ionașcu gazda.

Egy másik, Bákó megyei gazda hasonló lopásról számolt be, amely körülbelül két hónapja történt. „2021 januárjában csaknem 50.000 euró értékű termékeket loptak el a növényvédőszer – raktáramból. Információim szerint országos
szinten szervezett csoportokról van szó. Arra kérem azokat, akik ebben a helyzetben vannak, lépjenek kapcsolatba velem, mert a következő időszakban a belügyminiszterhez megyek, hogy bemutassam a helyzetet, és minden további információ segíthet nekünk” – írta Cătălin Ciprian Pavel.

A hozzászólásokban a vranceai gazda azt a tanácsot kapta, hogy a vetőmag-beszállítótól kérje el a tétel számát, hogy azt nyilvánosságra hozva növelje az ellopott zsákok azonosításának esélyét.