Fără categorie

Az állatok nyilvántartásba vételének határideje a közlegelőkön lévő állományok támogatására!

Határidő az állatok beíratására a közlegelőket használó nyájakba! Azok a tenyésztők, akiknek nincs saját legelőjük, és valamely egyesület tagjai, beírathatják az állatokat azokban a nyájakba, amelyeket az egyesület a polgármesteri hivataltól bérelt területeken legelnek. A Maros megyei Libánfalva község polgármesteri hivatala szerint a múlt héten került sor az Ovidus Brădețelu Állattenyésztők Egyesületének közgyűlésére, amely alkalomból megállapították, hogy hol és mikor lehet beíratni az állatokat azokba az állományokba, amelyek a közlegelőkön legelnek.

„Az állatok regisztrálása csak 2021. április 4-én lehetséges 11 és 15 óra között, a Dulcsatelepi Kulturális Központban” – mondta Dragomir Ioan Todoran, az egyesület elnöke. Az állatok nyilvántartásba vételéhez be kell mutatni:

  • az állatorvosi igazolást, amelyből kiderül a tartott állatok száma, valamint a gazdaság kódja, a tulajdonos azonosító adatok;
  • a kimutatás a visszatartott állatok füljelzőinek számával;
  • az állat tulajdonosának személyi igazolvány-másolata.  A hivatal honlapján közzétett közlemény szerint a juhok gondozásának díját 140 lejben állapították meg, a marhák díját később, 2021. április 4-én állapítják meg.

Az egyesület tavaly ősszel jelentette be, hogy a gazdálkodók a juhokért 160, a tehenekért 600 lej pénzbeli kompenzációt kapnak. Az összegeket a juhászfőnökök osztották szét egy táblázat alapján, és az 5.000 lejt meghaladó összegeket átutalták a kártyára. A pénzbeli kompenzációk összértéke 535.000 lej volt.

Erről a témáról bővebben itt olvashatnak: Compensații bănești de 600 lei/bovină și 160 lei/ovină, plătite crescătorilor de animale prin asociație

Az egyesületen keresztül a gazdálkodóknak kifizetett összegek a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) legelőre és állatra jutó éves támogatásaiból származnak, amelyeket az egyesület a tenyésztők nevében gyűjt össze, és ezt követően újra elosztja nekik a pénzt.