Fără categorie

Az APIA vezetőjének üzenete valamennyi, területre vagy állatokra támogatást igénylő gazdálkodó számára

Az APIA vezetőjének üzenete a gazdák számára! A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) főigazgatója, Adrian Pintea az Agrointeligența-AGROINTEL.RO-n keresztül fontos üzenetet küldött a támogatások kedvezményezettjeinek a 2021-től kezdődő egységes kérelem benyújtására irányuló kampány keretében. Kéri azokat a gazdákat, akik ebben az időszakban nyújtják be az egységes kérelmet, és akik nehézségekkel vagy problémákkal küzdenek ennek kapcsán, hogy bátran kérjék az ügyben eljáró ügynökség tisztviselőinek telefonos segítségét.

„Mint ismeretes, március 1-jén megkezdtük a 2021-es kampánnyal kapcsolatos egységes kifizetési kérelmek benyújtását. A benyújtás a várt paraméterekben történik, ütemterv szerint haladunk és a folyamat problémamentesen zajlik. Fenntartottuk a tavalyi évben a mezőgazdasági termelők és az APIA munkatársai közötti fizikai interakció korlátozására bevezetett intézkedéseket, a kérelmeket elektronikus úton, az APIA által kifejlesztett IPA-online platformon keresztül nyújthatók be, és a többi szükséges dokumentum is, amelyet más intézmények adnak ki, elektronikus úton érkezik be”- magyarázta az APIA vezetője az Agrointelligence-AGROINTEL.RO-nak.

Felszólította a gazdálkodókat, hogy vegyék fel a kapcsolatot az APIA tisztviselőivel, ha nehézségekbe ütköznek az egységes kérelem benyújtása során. „Nekünk és a gazdálkodóknak már vannak tavalyról tapasztalataink és tanulságaik az online ügyintézésben, így ez az év könnyebb lesz számunkra. Megragadom az alkalmat azonban, hogy felhívjam azon gazdálkodók figyelmét, akiknek nehézségei vannak a benyújtási folyamatban, hogy forduljanak segítségért és útmutatásért az APIA munkatársaihoz. Sőt, arra kérem őket, hogy válaszoljanak a tisztviselők telefonos hívásaira” – tette hozzá Pintea.

Mint ismert, hogy 2021-re az egységes kérelem benyújtására irányuló kampány március 1. és május 17. között zajlik, szankciók nélkül. A gazdálkodók idén leadhatják egyszeri kifizetési kérelmüket anélkül, hogy megjelennének az APIA megyei / helyi vagy bukaresti központjában, és egyetlen egységes űrlapot kell kitölteniük még akkor is, ha az általuk használt földterületek különböző településeken vagy megyékben vannak.

A gazdálkodóknak frissíteniük kell mezőgazdasági parcelláikkal kapcsolatos adataikat, a ZIE (ökológiai érdeklődésre számot tartó területek) elemeit és a kérelemben szereplő valamennyi információt az IPA ONLINE alkalmazásban, az IPA-Online felhasználói kézikönyv szerint (elérhető az alkalmazásban). A gazdálkodóknak ellenőrizniük kell azzal a polgármesteri hivatallal közösen, amelyhez földterületük tartozik a mezőgazdasági földkönyvbe való bejegyzés helyzetét, és meg kell engedniük, hogy a hivatal elküldje a vonatkozó igazolást az APIA-nak.