• Rólunk 
 • Agrointelligencia

  Az APIA mai bejelentése az idei támogatás valamennyi kedvezményezettjének!

  Agrointelligencia Agrointelligencia -

  Értesítés valamennyi 2021-ben támogatásban részesülő gazdálkodó számára! A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) március 29-én, hétfőn az Agrointeligența-AGROINTEL.RO-nak eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, hogy március 15-től kezdődően az Ügynökség által a soron következő rendszerek és intézkedések kedvezményezettjei számára bocsát ki igazolásokat a 2021 kampány keretében. Az ügynökség szerint március 15-29. között 325 igazolást állítottak ki a közvetlen kifizetési rendszerekre, valamint 292 tanúsítványt a környezetvédelmi és éghajlati intézkedésekre.

  A mezőgazdasági termelők igazolást kérhetnek a következő rendszerekre:

  Közvetlen kifizetési rendszerek:

  Környezetvédelmi és éghajlati intézkedések:

  A tanúsítvány igazolja a kiállításának napján:

  Fontos megjegyezni, hogy a támogatások kedvezményezettjeinek nyújtott hitel értéke ebben az évben az APIA által kiállított igazolás szerint kiszámított összeg 85 százalékáról ennek az értéknek a 90 százalékára nőtt. Az arány a a 2020-ra vonatkozó stabil összegekre számolódik.

  Az APIA emlékezteti a gazdákat, hogy a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter 703/2013-as, a pénzügyi-banki és nem banki intézmények és az APIA közötti megállapodások megkötésének feltételeinek jóváhagyásáról szóló rendeletét módosító 50/2017-es rendelet szerint, a kiadott igazolások alapján az APIA által teljesített kifizetések kedvezményezettjeinek jelenlegi tevékenységeinek finanszírozása érdekében a hitelnyújtáshoz kapcsolódó kamat 6 millió RON-ROBOR + legfeljebb 2% lesz.

  „A finanszírozó intézmények által felszámított jutalékokkal kapcsolatban az APIA felhívja azoknak a gazdálkodóknak a figyelmét, akik a folyó tevékenységek végzése érdekében forgóeszköz finanszírozásához kölcsönökhöz kívánnak jutni, alaposan elemezzék a pénzügyi-banki és nem banki intézmények által javasolt finanszírozási megoldásokat költségeiket illetően, hogy megválasszák a saját igényeiknek leginkább megfelelő finanszírozási módokat” – pontosítja a kifizetési ügynökség is.

  A tanúsítványokat elektronikus úton lehet kérni az APIA-tól. A tanúsítvány iránti kérelem a következő címen érhető el: Convenţii privind finanţarea capitalului de lucru pentru beneficiarii schemelor de plată gestionate în cadrul Campaniei 2021 (schema de plată unică pe suprafaţă, plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu și măsurile de mediu şi climă) (apia.org.ro)

  Az APIA, a banki és nem banki intézmények, valamint az IFN – Vidéki Hitelgarancia Alap (FGCR) / IFN – Kis- és Középvállalkozások Országos Hitelgarancia Alapja (FNGCIMM) között megkötött összes megállapodást felkerül az intézmény honlapjára, a cím: http://www.apia.org.ro/ro/directia-metodologie-monitorizare-raportare-si-relatii-institutionale.