Fără categorie

APIA – bejelentés a gazdák számára. A támogatás végső határideje!

Az agrártámogatásban részesülő gazdálkodók számára a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) által indított 2021-es kampány jelenlegi helyzete és határideje. A kifizetési ügynökség bejelentette, hogy a 2021-es, az egységes támogatási kérelmek fogadására irányuló kampányban 395.027 kérelmet regisztráltak, 2.232.129 hektár területre.

A 2021. évi egységes kifizetési kérelem formanyomtatványának jóváhagyásával kapcsolatos, 46/01.03.2021-es miniszteri rendelet értelmében a kampány 2021. május 17-én ér véget.

Az egyszeri kifizetési kérelmek kitöltése az APIA www.apia.org.ro weboldalán történik, az IPA-Online alkalmazás linkjére kattintva: http://lpis.apia.org.ro, az egységes támogatási kérelem iratcsomójához vagy az ennek kiegészítéséhez szükséges dokumentumokat (személyazonossági igazolvány/ útlevél / ONRC-s regisztrációs / pénzügyi nyilvántartási igazolás, az aktív bankszámla igazolása) elektronikus úton kell elküldeni ahhoz a bukaresti / megyei / helyi APIA központnak, ahova a gazda tartozik.

„Emlékeztetünk arra, hogy csak egyetlen egyszeri kifizetési kérelem kerül kitöltésre, még akkor is, ha a földterületeket különböző helységekben vagy megyékben használják. Mint minden évben, az APIA idén is a gazdálkodók mellett áll a kampány ideje alatt, és minden szükséges támogatást megad az európai forrásokhoz és az állami költségvetésből származó pénzekhez való hozzáféréshez szükséges lépések sikeres megtételéhez” – áll az APIA Agrointeligența – AGROINTEL.RO címre elküldött sajtóközleményéből.

Az APIA központokban és az Ügynökség honlapján: www.apia.org.ro – n részletes információk találhatók az egyes támogatási rendszerekkel / támogatási intézkedésekkel kapcsolatban, beleértve a vidékfejlesztési intézkedésekre jogosult területi-adminisztratív egységek térképeit és listáit, valamint útmutatásokat is a mezőgazdasági termelők számára.