Fără categorie

Az APIA elkezdheti a kifizetéseket! A Hivatalos Közlönyben megjelent a kifizetetlen támogatásokra szánt pénz!

Az elmaradt kifizetésére vonatkozó pénzről szóló kormányhatározat a Hivatalos Közlönyben. A gazdák jó híreket kaptak a hétvégén: A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség elkezdheti a tavalyi év harmadik és negyedik negyedévére vonatkozó gázolaj-támogatást, az elkülönített felső határokról szóló összeget elfogadta a kormány és megjelent a Hivatalos Közlönyben.

Emlékeztetjük Önöket, hogy március 28-án a Gazdák Ereje Egyesület a mezőgazdaságban használt gázolaj jövedéki adójának, azaz a 2020-tól elmaradt támogatási összegeknek a sürgős kifizetését kérte. Ezt követően a kormány ülésén jóváhagyták a határozatot, amely kiegészíti a kormány a mezőgazdaságban felhasznált gázolaj jövedéki adójának csökkentésére irányuló állami támogatási rendszer létrehozásáról, 1.174/2014-es határozatát. Így elkülönítettek 340.550.000 lejt, amely a 2021-es állami támogatás, azaz a harmadik és negyedik negyedévben elhasznált gázolaj mennyiségének támogatására irányuló, a Mezőgazdasági Kifizetések és Intervenciós Ügynökség által ki nem fizetett összeget jelenti a a 2020. július 1. és 2020. december 31. közötti időszakra.

Miután a kormányhatározat megjelent a Hivatalos Közlönyben, a felső határ elérhetővé vált a mezőgazdasági termelőknek nyújtandó kifizetések számára. Gyakorlatilag az APIA elindíthatja a pénz megyei központokhoz való átirányításának folyamatát, azok pedig kiállítják az engedélyezéseket és átutalhatják az összeget a gazdának.