• Rólunk 
 • Agrointelligencia

  Európai mezőgazdasági alapok, 2021: Az első útmutatók 10 napon belül megjelennek!

  Agrointelligencia Agrointelligencia -

  Adrian Oros miniszter bejelentése azoknak a gazdálkodóknak, akik 2021-ben szeretnének európai forrásokat lehívni. 10 napon belül nyilvánosságra hozzák az első útmutatókat, amelyek a vissza nem térítendő pénzekhez való hozzáférés feltételeiről szólnak, azokról az esetekről van szó, amelyekben nem történt változás az előzőekhez képest.

  „Az útmutatók megjelenésével kapcsolatban: megjelentetjük őket, és pontosan fogjuk ezt jelezni, amikor megkapjuk a Bizottság (Európai Bizottság – szerk. megj.) utolsó észrevételeit. Remélem, hogy ez a hét lesz az utolsó, az utolsó pontosítás a Bizottságnál, mert minden egyes intézkedésről magyarázatot kértek, hogy miért változtattunk, vagy miért döntöttünk erről vagy arról az összegről. Azokat az útmutatókat, amelyeket nem módosítanak, 10 napon belül közvitára bocsátjuk, a többi esetben, ahol a pályázók javaslatai alapján módosítani akarunk, a vita tovább fog tartani, amíg meglesz a végleges forma” – mondta Adrian Oros a „Vállalkozói mentalitás a vidéki környezet fejlesztésében” nevű konferencián.

  Íme, hogy Adrian Oros szerint milyen intézkedésekre és alintézkedésekre osztják fel az európai pénzeket az elkövetkező két évben:

  – egyszerű beszerzések és öntözőberendezések a gazdaságban: 125,00 millió euró
  – zöldségfélék (kondicionálás, mezőgazdasági feldolgozás és forgalmazás): 55,00 millió euró
  – állattenyésztés (kondicionálás, gazdaságon belüli feldolgozás és marketing): 55,00 millió euró
  – fiatal gazdák (felszerelés vásárlása – zöldség- és állattenyésztés): 75,00 millió euró
  – állattenyésztés (elsődleges termelés, kondicionálás és marketing) – NEMZETI: 240,00 millió euró
  – állattenyésztés (elsődleges termelés, kondicionálás és marketing) – HEGYVIDÉKI: 60 millió euró
  – zöldségfélék (beleértve a védett területeket is) és burgonya (elsődleges termelés, csomagolás és forgalmazás): 100,00 millió euró
  – zöldség, burgonya (csomagolás, feldolgozás és forgalmazás): 50,00 millió euró

  Bővebben: FortaPAC.agrointel.ro