Fără categorie

APIA – bejelentés a gazdák számára az idei kifizetésre váró támogatásokról

APIA – bejelentés a gazdák számára az idei kifizetésre váró támogatásokról. A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) bejelentette a román mezőgazdasági termelőknek, hogy idén 3,7 millió hektárra vonatkozó több mint 550.000 kérelmet adtak le az egységes kérelem benyújtásának rendes időszakában.

A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) arról tájékoztatott, hogy 2021-ben az egységes támogatási kérelmek leadására irányuló kampány keretében 550.655 kérelmet regisztráltak, 3 793 501,08 hektár területre.

Az Agrointeligența – AGROINTEL.RO címre eljuttatott közleményében az APIA emlékezteti a gazdákat, hogy a 2021-es évi egységes kifizetési kérelem formanyomtatványának jóváhagyásával kapcsolatos 46/01.03.2021 – es miniszteri rendelet értelmében a dokumentumok benyújtási időszaka 2021. május 17-én ér véget.

A Covid 19 járvány miatt a gazdák elektronikus úton nyújthatják be a kérelmet anélkül, hogy személyesen megjelennének az APIA megyei / helyi / bukaresti központjában.

Az APIA ismét emlékezteti a román gazdálkodókat arra, hogy egyetlen egységes támogatási kérelmet kell kitölteni, még akkor is, ha a földterületeket különböző helységekben vagy megyékben használják.

Az APIA központokban és az Ügynökség honlapján, www.apia.org.ro részletes információk találhatók az egyes támogatási rendszerek / támogatási intézkedések lehívásáról, beleértve a vidékfejlesztési intézkedésekre jogosult adminisztratív-területi egységek térképeit és listáit, valamint útmutatásokat a mezőgazdasági termelők számára.