Fără categorie

APIA-támogatások kifizetése a gazdálkodóknak – a legutóbbi egyeztetések!

Az utolsó pillanatban folytatott megbeszélések a mezőgazdasági támogatások végső kifizetéséről. Adrian Oros miniszter ma, 2021. április 26-án, az APIA főigazgatójával, Adrian Pinteával közösen, videokonferencián vett részt az Ügynökség valamennyi megyei központjának ügyvezető igazgatóival és az egyszeri kifizetési kérelmek fogadásának folyamatában közvetlenül részt vevő személyzettel.

A megbeszélés fő témái a következők voltak:

– a mezőgazdasági termelők által a 2021-es kampány keretében benyújtott kérelmek helyzete;
– a leadott kérések számának elemzése az egyes megyék szintjén az előrejelzett ütemtervhez képest;
– a növényi és az állattenyésztési ágazat Országos Átmeneti Támogatásai (ANT kifizetési engedélyének helyzete a 2020-as kampányra vonatkozóan, amely 2021. április 19-én kezdődött;
– az APIA által a 2020-as kampányban teljesített kifizetések helyzete megyei szinten.

Befejezésként a miniszter kifejezte támogatását a 2021-es kampány valamennyi szakaszának zavartalan lebonyolításához, és megragadta az alkalmat, hogy az APIA teljes csapatának kifejezze jókívánságait a közelgő húsvéti ünnepek alkalmával.

„Emlékeztetünk arra, hogy március 1-jén az APIA megkezdte a 2021-es kampányt az egyszeri kifizetési kérelmek fogadására, és a 2021. évi egységes kifizetési kérelem formanyomtatványának jóváhagyásával kapcsolatos 46/01.03.2021-es miniszteri rendelet szerint a kampány 2021. május 17-én ér véget” – írja a MADR közleményében.