Fără categorie

Honnan szerzi be Oros miniszter friss húst és zöldséget?

Adrian Oros, a földművelésügyi miniszter kijelentette, hogy anyósáéktól szerzi be a húskészítményeket, de időnként a szupermarketbe is ellátogat.

A Digi 24-nek adott interjúban Adrian Oros elmondta, hogy fenyeget az élelmiszer-válság. A miniszter kifejtette azt is, hogy miért váltunk mezőgazdasági országból zöldség- és gyümölcsimportőrré.

„A közeljövőben nem lesz élelmiszerválság” – magyarázta Adrian Oros, és elmondta, hogy zöldségeket importálunk olyan országokból, mint Lengyelország és Görögország, mert a román termelők nem rendelkeznek jó alkupozícióval.

„Mi is termelünk paradicsomot. Strukturális problémánk van. Sok gazda nagyon kicsi. Nincs jó alkupozíciójuk. Nem sikerül kedvező árakat elérniük sem vetőmagvásárláshoz, sem eladáshoz. Sokan nem tudnak megmaradni a piacon. Egyetlen esélyük a társulás” – magyarázta Oros miniszter.

Honnan szerzi be Oros miniszter a friss húst? Adrian Oros elmondta, hogy ő is vásárol szupermarketből, de „szerencsés”, hogy felesége szülei falun laknak, akik el tudják látni hússal és zöldséggel őt és családját.

Az interjúban Adrian Oros elmondta, hogy szerinte a legjobb a galaci paradicsom, és a Kolozs megyei Năsal sajtot pedig egyedülállónak tekinti a román piacon.