Fără categorie

AGRO IMM Invest 2021: A bankok listája, amelyeken keresztül a gazdálkodók hozzáférhetnek az állami támogatási rendszerhez

Jóváhagyták az első garanciákat az AGRO IMM Invest 2021 keretében! A www.imminvest.ro platformra már beiratkozott rekordszámú, 10.006 IMM-ből (kis- és középvállalkozásból), több mint 1.700 jelentkezett az Agro IMM Investre, míg több mint 8.200 IMM az IMM Investre. A 10.006 IMM által kért teljes összeg 12,7 milliárd lej.

Az Agrointeligența – AGROINTEL.RO címre eljuttatott sajtóközlemény szerint jóváhagyták az első garanciákat az IMM INVEST 2021 program keretében, miután a program végrehajtásához szükséges összes jogszabályi rendelkezést közzétették, ezek a kockázatok szintjével és az adminisztrációs díjakkal kapcsolatosak, továbbá a megállapodások mintái, és az állami támogatási program keretében a kedvezményezetteknek járó támogatásokkal kapcsolatos összegek átutalásának mechanizmusa.

Az IMM INVEST program 2021. szakaszában a kedvezményezettek új kategóriáit vezették be, mint például a szabadfoglalkozásúak, a gazdálkodók és a közepes piaci kapitalizációjú kisvállalkozások (olyan vállalkozások, amelyek az általuk ellenőrzött vállalkozásokkal együtt, valamint azok a vállalkozások, amelyek közvetlen vagy közvetett ellenőrzés alatt áll, 250–500 alkalmazottal rendelkeznek, éves forgalmuk nem haladja meg a 100 millió eurót, vagy éves mérlegük nem haladja meg a 86 millió eurót).

Több mint 1700 gazda jelentkezett az AGRO IMM Investre

A kapott információk szerint az FNGCIMM aláírta a partnerbankokkal kötött a SME INVEST Program 2021-es kiadásával kapcsolatos garanciamegállapodások kiegészítő dokumentumait, a platformon pedig, amelyre a vállalkozók regisztrálhatnak, hogy hozzáférjenek a SME Invest programhoz és az AGRO IMM INVEST alprogramhoz – https: //www.imminvest .ro / már megnyitották a regisztráció lehetőségét. A vállalkozók az FNGCIMM webhelyén – https://www.fngcimm.ro/informatii-solicitari-garantii-imm – tájékozódhatnak az alkalmazásuk állapotáról. A web-plafon alkalmazás, amely biztosítja azt a közös platformot, amelyen keresztül az FNGCIMM és a bankok közötti garanciakérelmekkel kapcsolatos dokumentáció ellenőrzése működőképes és digitalizált, amely lehetővé teszi a garantált finanszírozási kérelmek gyors elemzésének és jóváhagyásának folyamatát. Rekordszámú, 10.006 IMM regisztrált már a www.imminvest.ro platformon, amelyből több mint 8.200 IMM jelentkezett az IMM Investre, és több mint 1.700 IMM jelentkezett az Agro IMM Investre. A 10.006 vállalat által kért teljes összeg 12,7 milliárd lej.

AGRO IMM Invest – a gazdálkodók pénzügyi tőkéhez való hozzáférése, a garancia felső határa 1 milliárd lej

A Kis- és Középvállalkozások Országos Hitelgarancia Alapjának (FNGCIMM) főigazgatója, Dumitru Nancu szerint a román gazdálkodók az AGRO IMM Invest révén pénzügyi tőkéhez férhetnek hozzá, a garancia felső határa 1 milliárd lej.

„Az FNGCIMM IFN SA elkezdte működtetni az üzleti környezetnek szánt első öt intézkedést a kormányprogramból. Itt az ideje azoknak a vállalkozóknak, akik szeretnék bővíteni vállalkozásukat, hogy iratkozzanak be az IMM Investhez és csatlakozzanak ahhoz a több mint 25.500, 2020-ban részt vevő IMM-hez, amelyek részesültek a román kormány által elindított legsikeresebb gazdasági program által kínált lehetőségekből. Tekintettel az összes tevékenységi területről és minden gazdasági ágazatból érkező kérelmekre, az idei kiadásban kibővítettük a támogatható kedvezményezettek kategóriáit, bevonva a közepes piaci kapitalizációjú kisvállalkozásokat, a gazdálkodókat, a szakembereket és a liberális szervezeti formákat, amelyek immár hozzáférhetnek befektetési kölcsönökhöz és forgótőke-kölcsönökhöz, részesülve a kamatfizetési támogatásokból, valamint a kockázati és garanciadíjakból. Banki partnereinkkel együtt a piacon elérhető legolcsóbb garantált finanszírozást kínáljuk, ugyanakkor mindent megteszünk annak érdekében, hogy az IMM-k a lehető leggyorsabban igénybe vehessék a tőkeinjekciót. Az FNGCIMM IFN SA által az adott kormányzati program keretében végrehajtott intézkedések, az IMM Invest – pénzügyi tőkéhez való hozzáférés 14 milliárd lejes garanciaplafonnal, az AgroIMM Invest – a gazdálkodók pénzügyi tőkéhez való hozzáférése 1 milliárd lejes garanciaplafonnal, IMM Factor – garanciarendszer az állam által a kereskedelmi hitelgarancia felső határa 1 milliárd lej, IMM Leasing – pénzügyi lízinghez való hozzáférés, 2 milliárd lej garanciaplafonnal, Noua Casa – 1,5 milliárd lej garanciaplafon és a 37-es sürgősségi kormányrendeletet a részlet halasztásáról, illetve A kockázati tőkealapot gazdasági ellenálló képességért, a román gazdaság újraindításának pillérei lesznek, és a kormány, a Pénzügyminisztérium és az FNGCIMM IFN SA válaszát jelentik a jelenlegi válsára, amely számos kihívást, de számos lehetőséget is hozott az IMM-szektorb és a bankrendszer megnyitása a gazdaság finanszírozása érdekében” – mondta Dumitru Nancu, az FNGCIMM főigazgatója, írja még a közleményben.

Az AGRO IMM Invest programban részt vevő bankok

Az IMM INVEST vagy az AGRO IMM INVEST alprogramhoz a kedvezményezettek az IMM Invest Program 22 résztvevő bankjának egyikéből választhatnak: Banca Transilvania, BCR, CEC Bank, Raiffeisen Bank, BRD- Groupe Societe Generale, Unicredit Bank, Alpha Bank , Intesa Sanpaolo Romania, Exim Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca, ING Bank, First Bank, Credit Agricole Bank, Patria Bank, Libra Internet Bank, Porsche Bank, Procredit Bank, Vista Bank, Idea Bank, Garanti Bank és Techventures Bank.

Az IMM INVEST programhoz és az AGRO IMM INVEST alprogramhoz társított állami támogatási program keretében az állami támogatás a program / alprogram kedvezményezettjeinek esedékes kamatfizetését fedezi a támogatás odaítélésétől számított 8 hónapig, anélkül, hogy a dátum meghaladja 2022. június 30-át, valamint a kezelési díj és a garantált kölcsön teljes időtartama alatt esedékes kockázati díj teljes összegét.