Fără categorie

Három természetes trágya paradicsom és uborka palántáknak

Természetes tavaszi trágya paradicsom- és uborkanövények számára. A hagyományos trágyák mellett a zöldségek gazdag betakarításáért olyan alapanyagokat is használhat, amelyek a konyhában vagy a ház körül vannak, például tojáshéj, csalán vagy akár fekete tea.


Trágyák paradicsomhoz és uborkához: tojáshéj infúziója

A tojáshéjak infúziója jó trágya paradicsom és uborka termesztésére a kertben vagy a családi szoláriumban. Mivel húsvétig nagyon kevés van, és egyetlen asztalon sem lesz hiány a tojásból, ezért festésüket természetes megoldásokkal végezzük, majd kihasználhatja és összegyűjtheti a tojáshéjakat, hogy később természetes trágyává alakítsa őket.

A tojáshéj infúziójának előkészítéséhez háromliteres üvegre lesz szükség, amelyet 1/3 arányban töltsön meg tojáshéjjal. Ezután töltse fel vízzel az üveget, amíg ellepi a tojást. Ehhez 2 liter vízre van szükség.

Három napig kell állni hagyni, ezután sajátos kénszagot fog érezni, ekkor szűrheti le a kapott oldatot, és ezután kezdheti megöntözni vele a paradicsompalántákat és az uborkát.


Trágyák paradicsomhoz és uborkához: csalán infúziója

A csalán infúzió gazdag trágya a paradicsom és a kerti uborka számára is. A csalán infúziójához csak annyit kell tennie, hogy egy liter forró vizet öntsön 50 g csalánra.

A keveréket két órán át hagyjuk állni, majd a kapott oldatot leszűrhetjük, és megöntözhetjük vele a paradicsom és uborka palántákat.


Trágyák paradicsomhoz és uborkához: fekete tea

A fekete tea természetes trágyaként alkalmazható fiatal paradicsom- vagy uborkanövények számára.

A fekete tea oldatának elkészítéséhez három liter forró vizet kell önteni 100 g fekete tealevélre, majd három napig kell állni hagyni a keveréket.

A három nap elteltével szűrjük le a kapott oldatot, és hígítsuk fel öt liter állott vízzel, majd meg lehet vele öntözni a palántákat.