Fără categorie

APIA – értesítő azoknak a gazdáknak, akik ebben az évben támogatásra pályáznak

A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) fontos üzenete a gazdák számára. A kifizetési ügynökség emlékezteti azokat a kedvezményezetteket, akik 2021-ben még nem nyújtották be egységes kifizetési kérelmüket, hogy az egységes támogatási kérelem kampányának végéig már csak néhány nap van hátra.

„A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter 2021. évre vonatkozó egységes kifizetési kérelem formanyomtatványának jóváhagyásával kapcsolatos, 46/2021.03.01.-es számú rendelete értelmében a Kampány 2021. május 17-én zárul le”- derül ki az Agrointeligența-AGROINTEL.RO címére május 5-én, szerdán elküldött közleményből.

Az idézett forrás szerint eddig 632.831 kérelmet nyújtottak be, 5.068.754 hektár területre. „Mivel a Covid 19 járvány miatt nagyon fontos számunkra a biztonság, a gazdák elektronikus úton nyújthatják be a kérelmet anélkül, hogy személyesen jelentkeznének az APIA megyei / helyi / bukaresti központjaiban. Az APIA a kampány ideje alatt is a gazdák mellett áll, és minden szükséges támogatást megad az európai forrásokhoz és az állami költségvetéshez való hozzáféréshez szükséges lépések sikeres végrehajtásához” – áll az ügynökség közleményében.