Fără categorie

Oros miniszter bejelentés az APIA idei támogatásairól Az első kifizetések – október 16-ától! 

Az APIA 2021-es támogatásainak első kifizetése október 16-án kezdődik – jelentette be Adrian Oros földművelésügyi miniszter. Az tárcavezető arra figyelmeztetett,hogy csak azok a mezőgazdasági termelők részesülhetnek a területalapú támogatásokból és az állatok után járó kifizetésekből, akik leadták az egységes támogatási kérelmet az APIA-hoz.

A gazdálkodóknak még néhány nap áll rendelkezésükre, hogy benyújtsák az egységes támogatási kérelmüket a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökséghez (APIA). A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, Adrian Oros május 10-én, hétfőn emlékeztette a gazdálkodókat, hogy mindössze 7 nap áll rendelkezésükre az egységes támogatási kérelmek benyújtására az APIA-hoz, a határidő pedig  május 17.

„Egy bejelentést szeretnék tenni, mielőtt visszavonulnék: van még néhány nap, amíg a gazdák benyújthatják az egységes támogatási kérelmüket, hogy október 16-tól szankciók nélkül részesülhessenek támogatásokban. Tehát május 17-én ér véget a periódus, ez a határidő, ez az egységes kifizetési kérelem nyilvántartásba vételének határideje” – említette Adrian Oros miniszter.

A szakminiszter a mai, a 2021. évi általános mezőgazdasági összeírás kezdetéről tartott sajtótájékoztatón beszélt a kérelmek leadásának közeledő határidejéről.