Fără categorie

2021-es APIA – támogatások: 9.823.979 hektárra nyújtottak be támogatási kérelmeket

A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA), amely a mezőgazdasági és állattenyésztési támogatás iránti kérelmek fogadásával és kifizetésével foglalkozik, tájékoztatja a nyilvánosságot az egyszeri támogatási kérelmekre vonatkozó kampány lezárásáról (büntetések nélküli szakasz).

Az APIA közleménye szerint, amelyet május 18-án, kedden küldtek az Agrointeligența-AGROINTEL.RO címére, 2021. március 1. és május 17. között 802.956 egységes támogatási kérelmet nyújtottak be a gazdák 9. 823.979 hektár területre.

„Az adatok összehasonlító elemzésénél megfigyelhető, hogy az előző évhez képest 24.008 kérelemmel kevesebb érkezett, míg a mezőgazdasági terület 9.041 hektárral nőtt. Ezzel is látható, hogy a gazdák évről évre egyre jobban megértik a földek egyesítésének fontosságát a piaci termelékenység és versenyképesség növelése érdekében. Az APIA ismét bebizonyította csapata professzionalizmusát, a siker kulcsa az erejükben és egységükben rejlik, és a jelenlegi technológiához kapcsolódó román gazdák képviselik a modern mezőgazdaság jövőjét” – írja az APIA közleménye.

Az Ügynökség azt is megjegyzi, hogy a hatályos közösségi és nemzeti rendelkezéseknek megfelelően az egységes kifizetési kérelmek fogadására irányuló kampány még 25 napig, azaz 2021. június 11-ig tart, de minden megkésett napra 1 százalékos büntetést számolnak a támogatás értékére.

Az Agrointeligența-AGROINTEL.RO itt írt az egységes kérelem fogadására irányuló kampány folytatásáról: Șef APIA: Depunerea cererii unice continuă încă 25 de zile cu penalizări din subvenții de 1% pe zi