Fără categorie

Az APIA legfrissebb bejelentése a gazdák számára!

Az APIA fontos üzenetet küldött azoknak a gazdálkodóknak, akik ebben az évben mezőgazdasági és állattenyésztési támogatásban szeretnének részesülni. Az egységes kérelem benyújtására irányuló kampány utolsó száz méterén a kifizetési ügynökség tájékoztatja a gazdálkodókat, hogy a támogatási űrlapot csak elektronikus úton nyújthatják be, anélkül, hogy mezőgazdasági termelők személyesen megjelennének az APIA megyei / helyi / bukaresti központjaiban.

„Mivel a biztonság a Covid-19 járvány apropóján nagyon fontos számunkra, a gazdák elektronikus úton nyújtják be a kérelmet anélkül, hogy megjelennének az APIA megyei / helyi / bukaresti központjaiban” – jelentette be az ügynökség egy Facebook-bejegyzésben.

A kifizetési ügynökség által közzétett adatok szerint május 8-án, szombaton és május 9-én, vasárnap 9.309 egységes kifizetési kérelem érkezett országos szinten 237.038 hektár területre.

Emlékeztetünk arra, hogy az Agrointeligența-AGROINTEL.RO elsőként jelentette be, hogy az APIA tisztviselői hétvégén is végzik tevékenységüket, mind a május 8-9., mind pedig a május 15-16. időszakban.

6.118.107 hektárra igényelek támogatást

Az APIA adatai szerint a kampány kezdetétől május 9-ig 680.206 kérelmet regisztráltak, összesen 6.118 107.hektár területre.

„A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség emlékezteti azokat a gazdálkodókat, akik 2021-ben még nem nyújtották be az egységes támogatási kérelmet, hogy a kampány végéig, az egységes támogatási kérelmek fogadására már csak néhány nap van hátra, 2021. május 17-e a határidő a dokumentáció benyújtására. Az APIA a kampány ideje alatt is a gazdálkodók mellett áll, és minden szükséges támogatást megad nekik az európai forrásokhoz és az állami költségvetéshez való hozzáféréshez szükséges lépések sikeres végrehajtásához” – közölte az ügynökség.