Fără categorie

Vágott fű – trágya a fáknak. Használat és előnyök

Vágott fű – természetes trágya a gyümölcsfák számára. Hogyan használhatja a levágott füvet a gyümölcsös fáinak trágyázására, illetve arra, hogy megvédje azokat a hőtől és a szárazságtól. Miután levágta a füvet, ne dobja el, hanem inkább tanulja meg, hogyan lehet felhasználni a fák javára. Ismerjen meg néhány ezzel kapcsolatos tippet.

  • Vágott fű – talajtakaró a gyümölcsfák számára
  •  Trágya recept vágott fűből fák számára
  •  Hogyan használja a levágott füvet trágyázásra

Vágott fű – talajtakaró a gyümölcsfák számára

A vágott fű jó talajtakaró a gyümölcsfák számára. Frissen vágott fűvel takarhatja le a fák körüli talajt.

A vágott fűből készült talajtakarónak számos előnye van. Nemcsak, hogy a gyomok nem nőnek tovább a fa tövében, hanem a kaszált fűréteg megakadályozza a vízvesztést, és hosszabb ideig nedvesen tartja a talajt.

A vágott fű a gyümölcsfák természetes trágyája is lehet, magas nitrogéntartalma van – ez a növény növekedésében hasznos tápanyag.

A levágott füvet tavasszal vagy ősszel a fák tövében helyezik el, hogy bomlás útján trágyaként hasznosuljon. Alkalmazható csak a fű magára, vagy keverheti azt földdel. Nyáron a trágyázó hatást nehéz elérni, mert a magas hőmérséklet megakadályozza a bomlást és kiszárítja a füvet.

Trágya recept vágott fűből fák számára

A levágott fűből folyékony trágya is készíthető. Szükség van egy 10 literes vödörre, amely 2/3-át frissen vágott fűvel, a többit pedig vízzel töltjük meg – lehetőleg esővízzel vagy a kútvízzel. Fedje le a vödröt, és tegye fénytől és túlzott hőtől óvott helyre. A masszát minden nap össze kell keverni, és egy-két hét elteltével el is készül a trágya.

Hogyan használja a levágott füvet trágyázásra

A kivágott vagy kaszált fűtrágyát vagy közvetlenül a fák gyökerére, vagy vízzel hígítva alkalmazzák a fiatal fákra és a kerti növényekre.

A levágott fű műtrágya erős, ezért havonta csak egyszer alkalmazandó.

A természetes trágya elkészülése után több mint 3-4 napig kell használni, utána a termék ugyanis megromlik és nagyon rossz szagú lesz.