Fără categorie

APIA, 2021-es kifizetések: A gazdálkodók számláján a pénz – a támogatható pályázók 99,74 százaléka esetében!

Hírek a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökségen (APIA) keresztül odaítélendő támogatások kifizetéséről. Az APIA által központosított legfrissebb adatok szerint 2020. október 16. és 2021. május 28. között 2,88 milliárd eurót engedélyeztek kifizetésre.

Az APIA hivatalos Facebook-oldalán közzétett bejegyzés szerint az összegek a következőképpen oszlanak el:

  • 1,84 milliárd euró közvetlen kifizetés az Európai Mezőgazdasági Garanciaalapból (FEGA);
  •  787,30 millió euró az APIA által végrehajtott intézkedésekre az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (FEADR) és az országos költségvetésből;
  •  63,62 millió euró országos átmeneti támogatás, amelyet az országos költségvetésből finanszíroznak;
  •  198,82 millió euró piaci intézkedés, külkereskedelem, mezőgazdasági termékek promóciója, a FEGA és az országos költségvetés által finanszírozott állami támogatás.

Az APIA emlékeztet, hogy ezen időpontig 822.769 gazdálkodó kifizetését engedélyezte, ez a támogatható gazdálkodók 99,74 százalékának felel meg.

„Az APIA továbbra is teljesíti a gazdálkodókkal szemben vállalt kötelezettségeit, és továbbra is engedélyezi a kifizetéseket, az intézményben végzett egyéb tevékenységekkel egyidejűleg, nevezetesen az előzetes ellenőrzések végrehajtásával, az adminisztratív ellenőrzésekkel, de a 2021-es kampány terepi ellenőrzésének előkészítésével is annak érdekében, hogy teljesítse az előlegfizetési kötelezettségeit és céljait” – fogalmaz a kifizetési ügynökség.