Fără categorie

Sütőtök a nyúl élelmében – finomság vitaminokkal

Sütőtök a nyúl élelmében – finomság vitaminokkal! Kis mennyiségben ehetnek sütőtököt a nyulak, és megtapasztalhatják az egészségre gyakorolt jótékony hatását.

A sütőtök szaftos étel, amely sok vitamint tartalmaz a nyulak számára – mondja Dima Cioraric, a Moldovai Köztársaságban élő nyúltenyésztő. „Adható tök nyulaknak (kis mennyiségben), akárcsak más állatoknak. Ez egy zamatos növényi vitamin (kémiai összetétele aszkorbinsavat, retinolt, B1, B2, B4, B5, B6 és B9, K, E, PP, H vitaminokat) és sok vizet tartalmaz (93 g / 100 tök), továbbá fehérjét (0,6 g), szerves savakat és rostokat (1 g), szénhidrátokat (4,6 g) és még zsírokat (0,3 g), ásványi anyagokat (különösen sok szilícium) tartalmaz” – mondta a szakember a moldvai nyúltenyésztők Facebook – csoportjában.

Sütőtök, a vemhes nyuszinak is jó

A nyulak szívesen fogyasztanak tököt, ezt a tapsifülesek fajtától (mind a közönséges, mind a díszpéldányok esetében, a hímeknek és a nőstényeknek egyaránt – beleértve a vemhes egyedeket is.)függetlenül lehet adagolni a táplálékukba A sütőtök segíti a nyulakat abban, hogy ellés után gyarapodjon a tejük, a fiatal példányokat pedig abban, hogy jobban gyarapodjon a súlyuk.

A sütőtök mint a nyúl tápláléka – előnyei

A nyulak menüjében szereplő tök normalizálja a szív és az erek, az idegrendszer és az emésztőrendszer aktivitását, a vérképző folyamatokat serkent és antioxidáns hatású.

A takarmánytök olyan tápláló, mint a takarmányrépa. Mindkettő 0,7-1 g fehérjét tartalmaz 100 grammban.