Fără categorie

Hogyan kell a baromfiürüléket trágyaként felhasználni a paradicsom esetében

Baromfiürülék mint paradicsom trágyája. Hogyan lehet felhasználni a paradicsom esetében a baromfiürüléken alapuló természetes trágyát, egy szerves trágyát, amely 40 százalékkal segíti elő a paradicsom bőségesebb termését?

A baromfiürülék hatására a paradicsom egészségesebb és bőségesebb termést hoz. Az egyetlen feltétel, hogy a madártrágyát helyesen használják, úgy kell elkészíteni azt, hogy az összetételben lévő tápanyagokat a növényekben felszívódhassanak.

  •  Baromfitrágya a paradicsomra – hatások, előnyök
  •  Hogyan készítsünk a paradicsom számára trágyát baromfiürülékből?
  •  Hogyan alkalmazzuk a trágyát a paradicsom esetében?

A paradicsom esetében a legjobb trágya a csirketrágya. Az ürüléket azoktól a madaraktól kell gyűjteni, amelyeket természetes táplálékkal, gabonával etetnek, és amelyeket kint tartanak, így hozzáférhetnek a friss fűhez. Galambtrágya vagy vadmadarak ürüléke nem ajánlott.


Baromfitrágya a paradicsomra – hatások, előnyök

A fóliaházban vagy a kertben termesztett paradicsom baromfitrágyával történő kezelése számos előnnyel jár. Hatására a növények gyorsabban nőnek és több virágot teremnek, ezért nagyobb lesz a termés.

A baromfiürülék mint a paradicsom trágyája. A baromfiürülék kiváló, mert magas a foszfortartalma, magasabb, mint a tehenek vagy lovak trágyájáé.

Hogyan készítsünk a paradicsom számára trágyát baromfiürülékből?

A baromfiürülék könnyen trágyává alakítható a paradicsom számára. 1,5 kg csirketrágyára, 100 gramm száraz élesztőre és 10 liter vízre an szükség. A trágya mennyisége elegendő a egy átlagos méretű kertre, vagy ha nagyobb területe van, 10-szeresével szorozzuk a mennyiségeket: 15 kg trágya, 1 kg élesztő és 100 liter víz.

Baromfiürülék trágyává való megkészítésének receptje. Az ürüléket, az élesztőt és a vizet egy hordóba tesszük, ahol egy hétig, legfeljebb 10 napig hagyjuk áztatni. A hordót le kell fedni.

A készítményt 2-3 naponta egyszer kell megkavargatni, hogy az erjedés optimálisan menjen végbe. Amíg készül, a hordóra fel kell tenni a fedelét.

Az erjedés befejezése után a trágyát leszűrjük és hűvös helyre tesszük. A paradicsom esetében ennek levét fogják használni.

Hogyan alkalmazzuk a trágyát a paradicsom esetében?

A paradicsom öntözése a természetes trágyával. A baromfiürülék-trágyát hígított formában adagoljuk a paradicsomnak. Egy liter trágyát összekeverünk 5 liter vízzel. A növényeket a gyökerénél kell ezzel öntözni.

A baromfiürülék-trágyát a paradicsom esetében szezononként 2-3 alkalommal használjuk. Ha ezzel kezeljük, a hatás garantált – a paradicsom terméshozama 40 százalékkal magasabb lesz!

Figyelem! A baromfiürülék-trágya savas, ezért soha ne használják közvetlenül, hanem tartsák be a hígítási ajánlásokat.