• Rólunk 
  • Agrointelligencia

    Legelőtámogatás, APIA: Kötelező a kaszálás június 15. és augusztus 1. között

    Agrointelligencia Agrointelligencia -

    APIA 2021-es legelőtámogatása, közelgő határidő azoknak a gazdálkodóknak, akik kérték ezt a kifizetést! Azoknak a mezőgazdasági termelőknek, akik a közlegelők / rétek hektáronkénti támogatásában részesülnek, és nem rendelkeznek a kötelező hektáronkénti állatterheléssel, évente június 15. és augusztus 1. között kell kaszálniuk azokon a területeken, amelyek esetében a hektáronkénti minimális 0,3 UVM terhelés nem biztosított.

    Azon gazdálkodók is, akik nem felelnek meg a minimális 0,3 UVM / hektár terhelésnek, megkaphatják az APIA-támogatást, amennyiben egy minimális mezőgazdasági tevékenységet folytatnak, amely keretében évente legalább egy alkalommal lekaszálják a birtokukban levő állandó gyepterületet, június 15. és augusztus 1. között. Ezt követően a gazdálkodóknak be kell nyújtaniuk a széna tárolásával / értékesítésével kapcsolatos dokumentumokat a tartott állatok étkeztetésére, és / vagy a mezőgazdasági szektorból származó termékek forgalmazási könyvében található lapokat, a kérelem benyújtási évének október 15-éig.

    Ha az állandó legelő tulajdonosa nem biztosítja a minimális 0,3 UVM / hektár terhelést, nem birtokol állatokat és a minimális mezőgazdasági tevékenység kizárólag abból áll, hogy június 15. és augusztus 1. között éves kaszálást biztosítanak, akkor be kell mutatnia a széna tárolásával / értékesítésével kapcsolatos dokumentumokat, a mezőgazdasági szektorból származó termékek forgalmazási könyvében található lapokat, vagy a széna tárolásáról szóló nyilatkozatot, a kérelem benyújtási évének október 15-éig.

    Azok a gazdálkodók, akik nem tudják elvégezni a kaszálást, kötelesek értesíteni az APIA-t

    Az APIA szerint azoknak a gazdálkodóknak, akik különféle okokból, például eső, jégeső vagy árvíz miatt nem tudnak kaszálni, haladéktalanul írásban kell értesíteniük a kifizetési ügynökséget annál a helyi / megyei központnál, ahova a gazda az egységes támogatási kérelmet benyújtotta, csatolnia kell egy értesítőt a vis maior esetről (alább a minta), amelyekhez csatolják azokat az eredeti dokumentumokat, amelyek a vis maior / rendkívüli körülményt igazolják, attól a naptól számított 15 munkanapon belül, amelyen a kedvezményezett vagy utódja elküldi a vonatkozó értesítést (a 11/2021-es sürgősségi kormányrendelet 34. cikkének (1) bekezdése).

    A 2021-es legelőtámogatás kifizetéséről az Agrointeligența-AGROINTEL.RO itt írt: Subvenția APIA pentru pășune: condiții, încărcătură animale, acte necesare, termene, plăți