• Rólunk 
 • Agrointelligencia

  APIA: Több mint 20.000 mezőgazdasági termelő kapta meg az APIA támogatás első részletét 2021-re

  Agrointelligencia Agrointelligencia -

  Gazdálkodók, akik már megkapták az előleget az APIA-tól. A mezőgazdasági termelők kihasználták az APIA által nyújtott, az igazoláskora vonatkozó könnyítést, amelyek révén hitel igényelhető a jövőbeni támogatásokkal garantálva, amelyek október 18-án kerülnek a gazdálkodók számláira.

  „Több mint 20.000 igazolást adott ki az APIA, és jó visszajelzéseket kaptunk a gazdáinktól” – mondta Adrian Pintea, az APIA vezérigazgatója a Mezőgazdasági Termelők Európai Alapjainak 2021. évi kongresszusán, amelyet a Force Association Farmers szervezett június 30-án, szerdán. Tanúsítványok kiállítása az Ügynökség által a 2021-es kampány keretében zajló rendszerek és intézkedések kedvezményezettjei számára lehetséges, az alábbiak szerint:

  Közvetlen kifizetési rendszerek:

  Környezetvédelmi és éghajlati intézkedések:

  A tanúsítvány a kiállításának napján igazolja:

  Emlékeztetjük a gazdákat, hogy a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter A banki és nem banki pénzügyi intézmények és az APIA közötti megállapodások megkötésének feltételeinek jóváhagyásáról szóló 703/2013 – as rendeletének módosításáról szóló 50/2017– es rendelete értelmében a kedvezményezetteknek a kibocsátott igazolások alapján a kölcsönök kamatozása RON-ROBOR 6 m+ legfeljebb 2 százalék lesz. A finanszírozó intézmények által felszámított jutalékokkal kapcsolatban az APIA felhívja azoknak a gazdálkodóknak a figyelmét, akik a jelenlegi tevékenységek végzése érdekében a forgótőke finanszírozásához kölcsönökhöz kívánnak jutni, hogy alaposabban elemezzék a pénzügyi-banki és nem banki intézmények által javasolt finanszírozási megoldásokat a saját igényeiknek legjobban megfelelő finanszírozási módok kiválasztása érdekében.

  A tanúsítványokat elektronikus úton lehet kérni az APIA-tól. A tanúsítvány iránti kérelem a következő címen érhető el:
  Convenţii privind finanţarea capitalului de lucru pentru beneficiarii schemelor de plată gestionate în cadrul Campaniei 2021!