Fără categorie

Ellenőrzés 4.078 APIA-támogatást igénylő állattartó gazdaságnál

Állattartó gazdaságok ellenőrzése! A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) a támogatás iránti kérelmek benyújtását követően, július 9-én, pénteken meghatározta az ellenőrzési mintát, és megkezdte a gazdaságok idei ellenőrzésének eljárását.

Az állattenyésztési ágazat támogatási rendszereinek ellenőrzése alá az Agrointeligența-AGROINTEL.RO-nak elküldött APIA-sajtóközlemény szerint 3.793 mezőgazdasági termelő esik alá. Az állattenyésztési ágazat támogatási rendszereinek ellenőrzésére irányuló 2020-as kampányban 4.078 gazdálkodót ellenőriztek.

További információ az elkészítendő dokumentumokról itt:Controale ANZ în fermele de animale! Actele obligatorii la inspecție pentru fermierii care vor subvenții!

A gazdaságok ellenőrzése – október 15-ig befejeződik

Az APIA vezetője nemrégiben kijelentette, hogy ezek a helyszíni ellenőrzések október 15-ig befejeződnek, így október 18-tól megkezdődik az előlegfizetés, mivel az idén október 16., az európai rendelet által meghatározott időpont munkaszüneti napra esik. Ezeket az előlegeket november 30-ig teljesítik, 2022. december 2. és június 30. között utalják a végső kifizetésnek megfelelő összegeket.

Mint ismert, az APIA emberei által végzett ellenőrzések mellett az állattenyésztőket az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA) is ellenőrzi, amely górcső alá veszi a jogi irányítási követelmények teljesítését az „állatok azonosítása és nyilvántartása” területén (SMR 4-8), „Közegészségügy, állategészségügy és növényegészségügy” (SMR 4, 5 és 9) és „állatjólét” (SMR 11-13), valamint a 14. intézkedés – Állatvédelem a 2014–2020-as Országos Fejlesztési Vidékfejlesztés Programból, de a Nemzeti Állattenyésztési Ügynökség (ANZ) is górcső alá veszi a gazdákat, amely ellenőrzi, hogy a mezőgazdasági termelők betartják-e a juhok / kecskék állattenyésztési ágazatában az országos átmeneti támogatás és a termeléstől függő támogatás feltételeit, valamint a 8. csomag – a veszélyeztetett helyi haszonállatok nevelése – a 10. intézkedés keretében – sajátos ellenőrzése is ide sorolható.