Fără categorie

Remek hír azoknak a gazdálkodóknak, akik ebben az évben európai alapokhoz szeretnének jutni!

Remek hír azoknak a gazdálkodóknak, akik ebben az évben európai alapokhoz szeretnének jutni! A 2014–2020 közötti időszakra vonatkozó Országos Vidékfejlesztési Program (PNDR) Monitoring Bizottsága július 13-án jóváhagyta a PNDR Irányító Hatósága (MA PNDR) kiválasztási kritériumokról és azok pontszámairól, továbbá a minimális pontszámról szóló javaslatát, csakúgy, mint a 2021-es projektek éves keretösszegét a PNDR következő alintézkedéseire:

4.2a. alintézkedés: „Beruházások a gyümölcstermékek feldolgozása / forgalomba hozatala esetében”
4.3 alintézkedés: „Beruházások a mezőgazdasági és erdészeti infrastruktúra fejlesztésére, korszerűsítésére vagy átalakítására” – a mezőgazdasági utak
6.1 alintézkedés: „A fiatal gazdák támogatása”
6.2 alintézkedés: „Nem mezőgazdasági tevékenységek létrehozásának támogatása vidéki területeken”
6.3 alintézkedés: „Kisgazdaságok fejlesztésének támogatása”
6.4 alintézkedés: „Beruházások nem mezőgazdasági tevékenységek létrehozásához és fejlesztéséhez”
9.1 alintézkedés: „Termelői csoportok létrehozása a mezőgazdasági ágazatban”
16.4. alintézkedés: „Az ellátási lánc szereplői közötti horizontális és vertikális együttműködés támogatása”
16.4a alintézkedés: „A gyümölcságazat ellátási láncának szereplői közötti horizontális és vertikális együttműködés támogatása”.

A kiválasztási kritériumok végleges változatát a www.madr.ro és a www.afir.info weboldalakon lehet megtekinteni – írja az Agrointeligența – AGROINTEL.RO címre küldött sajtóközlemény.

A MADR információi alapján az átmeneti intézkedések elindításának ütemezésével kapcsolatban tájékoztatjuk Önöket, hogy a MADR július végén projektleadási üléseket kíván nyitni a 17.1 „Vetemény-, növény- és állatbiztosítási díjak” és 9.1 „Termelői csoportok létrehozása a mezőgazdasági ágazatban” alintézkedésekhez.

Várhatóan augusztusban várható a következő alintézkedések elindítása: 6.1. „Fiatal mezőgazdasági termelők támogatása”, 6.3. „Kisgazdaságok fejlesztésének támogatása”, 16.4. „Az ellátási lánc szereplői közötti horizontális és vertikális együttműködés támogatása” és 16.4a. „A horizontális és a az ellátási lánc szereplői a gyümölcságazatban”- közölte ugyanaz a forrás.

Szeptember folyamán hozzáférhetővé válik a 4.1. „Beruházások a mezőgazdasági üzemekbe”, a 4.2. „A mezőgazdasági termékek feldolgozására / forgalomba hozatalára irányuló beruházások támogatása”, a 4.2a. „Nem mezőgazdasági tevékenységek vidéki térségekben történő létrehozásának támogatása”, 6.4.„ Beruházások nem mezőgazdasági tevékenységek létrehozásához és fejlesztéséhez ”és 4.3.„ Beruházások a mezőgazdasági és erdészeti infrastruktúra fejlesztéséhez, korszerűsítéséhez vagy adaptálásához ”- a mezőgazdasági utak komponense.