Fără categorie

Az APIA mai bejelentése a gazdaságonkénti 2.000 eurós kifizetésről

Az APIA bejelentése a 2.000 eurós kifizetésre váró gazdáknak! A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) újra emlékezteti a mezőgazdasági termelőket, hogy július 20-ig pályázhatnak a védett területeken történő zöldségtermesztés támogatási program keretében, az idei évre.

Az Agrointeligența-AGROINTEL.RO címre július 19-én, hétfőn elküldött közlemény szerint július 19-ig 11.121 kérelmet nyújtottak be 1203,46 hektár összterületre. Az Ügynökség emlékeztet arra, hogy a de minimis támogatási rendszert 2021-ben egész Romániában alkalmazzák a védett területeken termesztett zöldségek termelésének támogatására, konkrétan:

a) húsos / hosszú paprika;
b) uborka
c) paradicsom;
d) padlizsán

Az APIA azt is bejelentette, hogy a programba való felvétel iránti kérelmeket kötelező okmányokkal együtt személyesen vagy elektronikus úton, faxon, levélben vagy e-mailben küldhetik el az érdeklődők el annak a megyei / helyi / bukaresti központnak, ahol a kérelmező benyújtotta 2021-re az egységes fizetési kérelmet, vagy ahhoz az ügynökséghez, ahol a lakóhelye / székhelye található, illetve azon a területi közigazgatási egységen belül van, ahol a legnagyobb megművelt területe található.

Az idézett forrás szerint a kedvezményezettek a következő feltételek mellett kaphatnak támogatást:

a) mezőgazdasági termelőként azok a természetes személyek, akik , a 145/2014. számú törvény alapján 2021. december 31-ig érvényes termelői tanúsítvánnyal rendelkeznek;
b) engedélyezett természetes személyek, egyéni vállalkozások és családi vállalkozások, amelyeket a 44/2008. számú sürgősségi kormányrendelet előírásainak megfelelően (későbbi módosításokkal és kiegészítésekkel jóváhagyva a 182/2016. számú törvénnyel) hoztak létre;
c) mezőgazdasági termelők mint jogi személyek.

A de minimis támogatás maximális értéke 2.000 euró veteményenként / 1000 négyzetméter / kedvezményezett, ezt lejben fizetik, az Európai Központi Bank által 2020. szeptember 30-án megállapított 4,8725 lej árfolyamon, amely az Európai Unió Hivatalos Lapjának C sorozatában, 1/ 323 számában jelent meg., 2020. október 1-jén.

A termelés értékesítése 2021. november 2. és december 2. között történik. A védett területeken termesztett zöldségek értékesítésének igazolása számla / nyugta / kereskedelemi könyv lapjai alapján történik.